Ker je bil v javnem pozivu Soda pri zbiranju ponudb za reševanje Mure pogoj tako poslovno kot tudi finančno sodelovanje, je upravni odbor vodstvu Soda naložil, naj organizira sestanek med možnim vlagateljem in vodstvom Mure. "Konstruktivna rešitev mora biti usklajena do konca prihodnjega tedna, ko se bo upravni odbor Soda sestal še enkrat," pravi Rotnik.

Kdo vse se namerava ukvarjati z reševanjem Mure, za zdaj še ni natančno znano. Po neuradnih podatkih naj bi bilo v poslovnem delu v zgodbo vključeno podjetje Oktober, ki sta ga ustanovila Valter Kobal in Uroš Belantič, polovični lastniški delež pa lani prodala Josephu Rainu, lastniku največje slovenske modne agencije Bronz. Prestižna slovenska blagovna znamka Oktober je bila ustanovljena leta 2003. Svojo kolekcijo je med drugim predstavilo na februarskem pariškem tednu mode, na katerem so sodelovale vse najprestižnejše blagovne znamke visoke mode. V primeru, da se bodo prihodnji teden uskladile vse podrobnosti, naj bi projekt reševanja Mure v prihodnosti financiral za zdaj še neznani finančni sklad.

Po besedah direktorja Soda Tomaža Kuntariča je ponudba za reševanje Mure, ki je na mizi zdaj, resnejša kot vse v preteklosti, saj predvideva menedžment, finančni vložek, nadzor Soda nad sredstvi, ki naj bi bila potencialno vložena v projekt, in tudi načrt, da Sod po določenem času izstopi iz lastniške strukture Mure.

sebastjan.morozov@dnevnik.si