Naslednje zimske olimpijske igre se vse bolj približujejo. Na sporedu bodo na začetku prihodnjega leta v Vancouvru. Tam pa po vsej verjetnosti ne bo najboljših smučarskih skakalk na svetu. Smučarski skoki v žensko konkurenci namreč niso bili uvrščeni na olimpijske igre. To določitev je olimpijski komite sprejel že pred časom, skakalke pa se z njo ne morejo sprijazniti. Zato so se odločile, da pišejo pismo predsedniki MOK Jacquesu Roggeju in ga prosijo, naj že prihodnje leto v Vancouvru izpeljejo vsaj eno tekmo smučarskih skokov v ženski konkurenci.


Skakalke so svojo prošnjo argumentirale s tem, da so smučarski skoki poleg nordijske kombinacije edini šport na zimskih olimpijskih igrah, v katerem ženske ne tekmujejo, medtem ko so na poletnih vse discipline glede na spol enakovredne. Tako so kot primer navedle boks, v katerem se na poletnih igrah merijo tudi ženske, čeprav je bil v preteklosti ta šport v domeni moških.

''Ker ste poskrbeli, da na poletnih olimpijskih igrah v vseh športih tekmujejo tako moški kot ženske, je bil odziv medijev pozitiven. Če boste naredili korak naprej in dovolili na olimpijskih igrah sodelovati tudi smučarskim skakalkam, vam bodo ljudje še bolj glasno zaploskali,'' se je glasil del pisma, ki so ga skakalke naslovile na Roggeja.