Slovenska vaterpolska reprezentanca bo v okviru priprav na EP skupine B v Luganu (6. - 13. september) v Kranju odigrala mednarodni turnir Tristar, ki se bo v pokritem olimpijskem bazenu začel v petek, 21. avgusta. Na turnirju bodo ob slovenski izbrani vrsti nastopile še reprezentance Slovaške, Velike Britanije in Turčije.

Vaterpolisti so pod vodstvom selektorja Marina Cetina in njegovega pomočnika Uroša Štuhca priprave začeli že 3. avgusta v Kopru. V minulem tednu so odigrali pripravljalni turnir v Carigradu, zdaj pa jih čakajo boji pred domačim občinstvom.

Priprave članske vaterpolske reprezentance se bodo po turnirju Tristar nadaljevale v Kopru do odhoda na mednarodni turnir v Košice na Slovaško, kjer bodo od 27. do 30. avgusta sodelovale reprezentance Francije, Slovaške, Slovenije in Turčije. Slovenski reprezentanti napovedujejo, da lahko vsakega od omenjenih nasprotnikov premagajo, vendar se je potrebno za to dobro pripraviti in uigrati. Kot navaja selektor Marino Cetin - kakovost ni sporna.

Po vrnitvi iz Košic bodo sledile še zadnje tridnevne priprave v Kopru, nato pa odhod v švicarski Lugano. Na evropskem članskem prvenstvu B v vaterpolu bodo tekmovanja potekala v dveh skupinah. V skupini A bodo nastopile Turčija, Belorusija, Ukrajina, Slovenija, Danska in Francija, v skupini B pa Nizozemska, Švica, Poljska, Gruzija, Malta in Velika Britanija.