Z najhitrejšim Slovencem, ki je bil do letošnjega leta znan po tem, da je blestel na velikih tekmovanjih, je v zadnjem času nekaj hudo narobe.

"Ne bi rad takoj po tekmi delal zaključkov. A dejstvo je, da sem povsem razočaran. Štartal sem tako slabo, da bi najraje kar odstopil. V nadaljevanju nisem imel pravilne drže, skratka vse je šlo narobe. Glede na dosežke bi moral biti najmanj drugi v skupini, a sem povsem odpovedal. Na štartu sem pa tako počasen, da mi lahko novo pravilo brez ponovljenega štartnega strela le koristi, saj ni možnosti, da bi pobegnil," je vrelo iz slovenskega rekorderja, ki je po evropskem dvoranskem prvenstvu v Torinu že drugič zapored na veliki tekmi obstal v kvalifikacijah.

Osovnikarjev polom je še toliko večji, ker sta s trenerjem Albertom Šobo napovedovala, da je odlično pripravljen ter da je uvrstitev v polfinale povsem mogoča. Najboljša šestnajsterica pa je bila po videnem oddaljena kot Berlin iz nepozabne Osake. "Tekmeci napredujejo, jaz pa ne. To me tepe. Če sem bil doslej najboljši na največjih tekmah, pa sem letos prav najslabši. Sezono bom nadaljeval do septembra," je zaključil atlet Massa, ki je trenutno zgolj bleda senca nekdanjega šampiona z bronasto kolajno z evropskega prvenstva.

Precej manj od pričakovanj je dosegla tudi Marija Šestak, finalistka zadnjega SP v Osaki in olimpijskih iger ter zbirateljica dvoranskih kolajn, ki je na sobotni katoliški praznik Marijinega vnebovzetja delovala precej praznično. Svoj nastop v troskoku je končala neslavno na 25. mestu, po prvih dveh prestopih pa je skočila zgolj 13,69 m daleč. "Zaradi bolečin v hrbtenici, ki me spremljajo vso sezono, sem na vsak način želela preskočiti kvalifikacijsko normo v prvem poskusu. Ko se je zalomilo, je bila vse večja panika. Drugi poskus je bil že slabši, tretji pa daleč najslabši. Kljub temu sem zadovoljna. Nisem se želela predati brez boja, zato sem tudi šla na svetovno prvenstvo. Izkazalo se je, da sem med sezono naredila nekaj napak, od katerih se bom skušala čimveč naučiti," trdi Marija Šestak. Kragujevčanka pravi, da bo naslednjo dvoransko sezono gotovo izpustila ter se osredotočila na poletje, ko bo vrhunec na evropskem prvenstvu v Barceloni. "Nisem več tako mlada, da bi lahko imela vsako leto več vrhuncev. Skušala bom čim prej pozdraviti poškodbo hrbta. Kako, še ne vem, bodo več povedali zdravniki," pravi Šestakova.

Nekoliko bolje je v kvalifikacijah nastopila Snežana Rodić, ki je z edinim veljavnim skokom 13,92 m zasedla 19. mesto. "14,11, kolikor je zadostovalo za finale, sem bila sposobna doseči tudi v ne najboljšem zdravstvenem stanju. Sezono sem zaključila in se za tri mesece odpravljam na Kitajsko (tam si služi nogometni kruh soprog Aleksandar Rodić - op. p.)," je zaključila Rodićeva, ki je v tej sezoni doživela dva vrhunca, ko je bila na dvoranskem EP v Torinu šesta, slovenski reprezentanci pa je na ekipnem EP v Bergnu priskakala edino zmago.