V torkov finale se ni uvrstil tudi Francoz Mahiedine Mekhissi Benabbed, srebrn na lanskih OI. Tekel je v skupini Boštjana Buča in se je prijel za trebušni predel in zaradi bolečin odstopil.

Šestindvajsetletnica, srebrna na lanskih olimpijskih igrah v Pekingu, se je v zaključku teka zapletla z 18-letno Južnoafričanko Caster Semanyao in padla ter končala na zadnjem mestu v skupini. Najhitrejša v prvi od šestih skupin je bila prav Semanya (2:02,51), Jepkosgeijeva pa je končala krepko zadnja (2:12,81). V nadaljevanje so se uvrstile po prve tri iz vsake skupine in še šest najhitrejših po času.

Taylor je bil v soboto šele četrti v skupini (49,64), za stotinko pa ga je ugnal Avstralec Brendon Cole, ki je na ta način osvojil potrebno tretje mesto za nadaljevanje. Cole je bil sprva diskvalificiran, ker naj bi z nogo prešel mimo ovire in s tem kršil pravila. Avstralci so se pritožili in pritožbo tudi dobili. Američanom potem pritožba ni bila več dovoljena in Taylor, dosegel je 18. čas, je dokončno ostal brez možnosti, da bi se na tem SP boril za zlato.