Po prvih informacijah v petek je policija v Baltimoru obravnavala manjšo prometno nesrečo, v katero je bil vpleten tudi dobitnik osmih zlatih medalj z OI v Pekingu Phelps. Zdaj so policisti razkrili še nekaj podrobnosti. Phelps ni bil kriv za trčenje na križišču, povzročila ga je druga udeleženka nesreče, ki je prevozila rdečo luč na semaforju.

Po drugi strani pa je Phelps vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja: uporabljal je dokument zvezne države Michigan, ki pa ni bil več veljaven. Phelps je v Michiganu živel med leti 2004 in 2008, lani pa se je vrnil v rodni Baltimore v zvezni državi Maryland. Globe zaradi tega Phelpsu ne bo treba plačati, vseeno pa bo moral svoje ravnanje pojasniti sodniku za prekrške.

Phelps je imel v zadnjem času že nekaj težav z zakonom: lani jeseni so ga fotografirali na neki študentski zabavi med kajenjem marihuane, a se je zaradi pomanjkanja dokazov izognil obtožbi za posedovanje mamil. Pred leti pa je zaradi prometnega prekrška, ko je prevozil znak stop, dobil pogojno kazen.