Po tekmi v Italiji je bil sicer razočaran Primož Pikl, ki je po zmagi v kvalifikacijah na tekmi ostal brez finala (38. mesto), ker je odskočil preveč napadalno.

Razred zase je 28-letni Švicar Simon Ammann, ki je sebi v prid odločil tekmi v Hinterzartnu in Pragelatu z napadom iz ozadja v finalni seriji ter prepričljivo vodi tudi v skupnem seštevku poletne verzije svetovnega pokala. Če bo Ammann nadaljeval z nizanjem zmag, mu bo v prtljažniku avta zmanjkalo prostora za kolesa. Zmagovalec na vsaki izmed tekem poleg denarne nagrade 5000 švicarskih frankov bruto prejme še gorsko kolo. Ammann je eno kolo že posodil reprezentančnemu kolegu Andreasu Küttlu, da trening lahko popestrita s kolesarjenjem.

Ammann (200 točk) ima v skupnem seštevku poletne nagrade že 80 točk prednosti pred prvim zasledovalcem, Poljakom Adamom Malyszem, ki je vse delo podredil temu, da na olimpijskih igrah v Vancouvru osvoji zlato kolajno. Enake načrte ima Finec Janne Ahonen, povratnik po enoletnem premoru, ki bo na poletni veliki nagradi nastopil le na finalni tekmi 3. oktobra v Klingenthalu v Nemčiji.