Slovenski nogometaši so dobro opravili na videz lahko nalogo. Proti slabemu San Marinu so vpisali izdatno zmago in vknjižili prepotrebne tri točke pred nadaljevanjem kvalifikacij. Junak tekme je bil Robert Koren, ki je mrežo gostov zatresel kar dvakrat, ob tem pa še z nekaj svojimi potezami najbolj navdušil občinstvo v Ljudskem vrtu.

Kot je bilo pričakovati, so gledalci v Ljudskem vrtu gledali "enosmerni promet". San Marino je še enkrat več pokazal, zakaj je ena najslabših reprezentanc na svetu, kljub temu pa so izbranci Matjaža Keka na prvi zadetek kar dolgo čakali. Po nekaj poskusih Valterja Birse in Etiena Velikonje so gostitelji v 19. minuti izpeljali akcijo po levi strani. Po levi je pobegnil Zlatan Ljubijankić in podal v sredino, kjer se je v rahli zmedi najbolje znašel kapetan Robert Koren in zabil vodilni gol.

Terenska premoč Slovenije je bila nesporna, prave akcije s pravim zaključkom pa spet precej časa ni bilo. Toda povišanje vodstva je naposled le sledilo, in sicer v 39. minuti. Z leve strani je v sredino kazenskega prostora San Marina lepo podal Bojan Jokić, tam je bil najvišji Aleksander Radosavljević, ki je z glavo matiral gostujočega vratarja Alda Juniorja Simoncinija. Le nekaj trenutkov zatem so imeli domačini novo priložnost po prostem strelu Birse, toda mreža San Marina se po zaslugi njegovega vratarja ni zatresla.

Slovenci so tudi drugi polčas začeli silovito in takoj sta imela Ljubijankić dve in Radosavljević eno priložnost za še izdatnejše vodstvo. Tudi na tako želeni tretji zadetek ni bilo treba dolgo čakati. Že v 54. minuti je namreč z glavo zadel Andraž Kirm, ki je ob polčasu zamenjal Nejca Pečnika. Ob skromnem tekmecu so si priložnosti Slovencev sledile ena za drugo, nevarna sta bila Koren s prostega strela in Birsa, ki je večkrat poskusil iz igre, toda prvi reprezentančni zadetek se mu je vztrajno izmikal.

Zato pa je drugega na tekmi v 74. minuti vpisal Koren, ko je z roba kazenskega prostora lepo unovčil podajo toplo sprejetega Milivoja Novakovića, ki se je v zadnjem obdobju boril s poškodbo. Tudi končnica tekme je pripadla domačinom, ki so še naprej pritiskali proti gostujočemu kazenskemu prostoru, v ospredju pa je bil prav Koren, ki je bil najnevarnejši mož, nizal branilce San Marina kot za šalo, toda vedno so mu centimetri preprečili "hat-trick". Za piko na i visoki zmagi pa je v tretji minuti sodnikovega podaljška Ljubijankić z glavo zabil še peti gol v mrežo San Marina.