Na plastiki se je drugič zapored najbolje znašel švicarski as Simon Ammann, vsi Slovenci, razen Pikla, ki je imel pristrižena krila, pa so se uvrstili med petnajst najboljših orlov.

V drugi seriji je najbolj napredoval Robert Kranjec, ki je z osmim mestom uspešno obdržal konstantno formo, za njim pa sta se na 10. in 13. mesto uvrstila Mitja Mežnar (po prvi seriji 9.) ter Jernej Damjan (13.). Primožu Piklu se po sijajnih kvalifikacijah včeraj ni uspelo uvrstiti v finale, saj je z zgolj 123 metri pristal na 38. mestu. Pred tretjo tekmo za VN in za pokal štirih narodov v Courchevelu, kjer bodo danes na sporedu kvalifikacije, jutri pa tekma, je v zanesljivem vodstvu s 100-odstotnim izkupičkom Simon Ammann. Švicarju sledi Poljak Adam Malysz, ki je bil včeraj drugi, na skupnem tretjem mestu pa je Norvežan Anders Jacobsen.

"Zelo smo zadovoljni z ekipnim uspehom na obeh tekmah sezone. Res super, da fantje uspešno skačejo, saj je to dobro za 'psiho'. Če bodo nadaljevali s takšnimi nastopi, bo jesenski prehod na sneg zagotovo lažji," je iz Pragelata najprej povedal trener reprezentance Matjaž Zupan, nato pa nadaljeval: "Zelo prijetno je presenetil Mitja, Robi drži formo in nadaljuje po svoji začrtani poti, vesel sem tudi, da je Jerneju uspel dober rezultat, s katerim je naredil korak naprej. Ni pa še konstantnosti. Uspel mu je dober skok, s katerim se je malo 'pobral'. Primož pa je v preveliki želji naredil napako pri odskoku. Vedel je, da je v dobri formi, nato pa je preveč napadel," je nastope slovenskih reprezentantov ocenil Zupan.

Slovenski selektor je lahko zadovoljen tudi s skupnim izkupičkom svojih varovancev, saj je Robert Kranjec na visokem 5. mestu (82 točk), prijetno presenečenje v slovenskem taboru, Mitja Mežnar, pa drži 13. mesto (29 točk). Z veliko rezerve si 23. mesto delita še Jernej Damjan in Primož Pikl, ki sta skupaj zbrala po 20 točk, novih priložnosti za dokazovanje pa bodo imeli vsi še na pretek.