Omenjeni tekmovalki in tekmovalec sodijo med najboljše ruske predstavnike v tem športu. Jekaterina Jurjeva je bila v času svetovnega prvenstva vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, Albina Ahatova ima v svoji zbirke lovorik tako medaljo z olimpijskih iger kot svetovnih prvenstev, Dimitrij Jarošenko pa je sezono 2007/08 končal kot drugi v svetovnem pokalu, v prejšnji sezoni pa je osvojil tudi dva naslova svetovnega prvaka v štafeti.

Čeprav se lahko vsi trije še pritožijo na mednarodno športno razsodišče, pa je več ali manj jasno, da so njihove kariere s tem v zatonu. Ne bodo mogli namreč nastopiti na naslednjih olimpijskih igrah v Vancouvru, zaradi novih pravil Mednarodnega olimpijskega komiteja pa se tudi ne bodo mogli uvrstiti v rusko reprezentanco za naslednje zimske olimpijske igre 2014 v Sočiju.

Grešniki so bili razkriti na dopinški kontroli v času tekem svetovnega pokala v Östersundu decembra lani. Ker je morala Mednarodna biatlonska zveza opraviti še teste B vzorcev, so lahko nastopili na svetovnem prvenstvu, ko pa so tudi ti pokazali prisotnost prepovedane substance, so bili vsi trije izključeni s svetovnega prvenstva. Hkrati so bili izbrisani tudi vsi njihovi rezultati v času od Östersunda do Pjeongčanga.