Zmago si je na preizkušnji posameznikov s silovitim napadom (skok je bil dolg kar 110 metrov) s sedmega mesta po prvi seriji priskakal 28-letni Švicar Simon Ammann, ki je tako že na začetku olimpijske sezone potrdil odlično pripravljenost. Družbo na odru za najboljše sta mu delala Norvežan Anders Jacobsen, ki je vodil po prvi seriji, ter Rus Denis Kornilov. Kranjec, ki je bil po prvi seriji tretji, je za tretjim mestom zaostal le šest desetink točke, a ni bil razočaran, saj je to njegova daleč najboljša uvrstitev na skakalnici v Hinterzartnu, ki mu ni posebej všeč. Pikl je s 13. mestom (šesti dosežek finala) potrdil, da je mojster za poletne tekme, medtem ko je Mežnar vesel vsake osvojene točke.

Na moštveni tekmi kar 15 reprezentanc so Slovenci za tretjim mestom, ki bi vsakemu tekmovalcu prinesel tudi 1000 švicarskih frankov zaslužka, zaostali le za 2,8 točke. Slovenci, ki se lani z devetim mestom sploh niso uvrstili v finalno serijo, so bili na četrtem mestu že po prvem polčasu moštvene preizkušnje, na kateri so zmagali Norvežani pred Nemci in Finci. Slovencem so v hrbet gledali tudi Avstrijci, pri katerih manjkata najboljša skakalca minule zime Gregor Schlierenzauer in Wolfgang Loitzl. Selektor slovenske reprezentance Matjaž Zupan je imel razumljivo veliko razlogov za zadovoljstvo: "Tako uspešnega konca tedna kljub dobrim treningom res nismo pričakovali. Zelo sem zadovoljen s fanti in upam na uspešno nadaljevanje poletne serije."

Na poletni veliki nagradi preizkušajo novo pravilo. Ob spremembi zaletišča ni prekinitve in razveljavitve serije ter ponovnih skokov. Za določanje vrednosti skoka uporabljajo korekcijski faktor, pri katerem upoštevajo višino zaletišča in moč vetra. Pripravljen je na podlagi dolgoletnih spremljanj in merjenj vetra ter povprečne hitrosti petnajstih najboljših skakalcev pri različnih naletnih mestih na vseh skakalnicah. "Uvedbo novega sistema ocenjujem za pozitivno. Tak sistem je po mojem mnenju bolj pošten. Kranjec in Pikl sta nastopila v nekoliko slabših vetrovnih razmerah, a sta zaradi upoštevanja korekcijskega faktorja prejela zato več točk in tako ostala v družbi najboljših," je o novem pravilu povedal Zupan.

Naslednja tekma poletne velike nagrade FIS bo v sredo ob 21. uri na olimpijski skalnici v Pragelatu v hribih nad Torinom. Uvodne štiri tekme (Hinterzarten, Pragelato, Courchevel, Einsiedeln) bodo štele tudi za pokal štirih narodov.