Španjić je pozneje še pojasnil, da je to pravi razlog, zakaj po porazu splitskega kluba v evropski ligi glavni trener po tekmi - prva na Slovaškem se je končala z 1:1, povratna v Splitu pa z zmago Žiline z 1:0 - ni mogel stopiti pred zbrane novinarje. Zaradi Kalinićevih težav s srcem je moral zadnjih deset minut tekme moštvo voditi Španjić.

Kalinića je urgentno v bolnišnico pospremil klubski zdravnik Jurica Rakić, ki je pojasnil, da je imel trener že v preteklosti težave s srcem. Kalinić je ta čas še vedno na intenzivni negi internega oddelka splitske bolnišnice, vendar je njegovo zdravstveno stanje danes nekoliko bolj stabilno, je danes sporočil tiskovni predstavnik Hajduka Davor Pavić.

"Sinoči je bilo zdravstveno stanje Kalinića izjemno kritično, danes pa je k sreči nekoliko bolj stabilno. Za zdaj ga še niso operirali, vendar operacija ni izključena, ko si bo nekoliko opomogel," je še dejal Pavić.

Ivica Kalinić je trenersko taktirko dalmatinskega kluba prevzel šele v začetku tedna, potem ko je odstopil Ante Miše. Tekma proti Žilini je bila njegova prva uradna na mestu glavnega trenerja.

Po tekmi pa sta s položajev nepreklicno odstopila tudi predsednik kluba Peroš in član upravnega odbora Luka Miličić, so še zapisali na spletnih straneh Hajduka. Ob tem naj bi svoj odstop nadzornemu odboru ponudil še en član UO, Fredi Fiorentini.

Peroš je dejal, da se je za odstop odločil "iz moralnih razlogov". Vendar pa je pri tem poudaril: "Sam ne čutim nobene krivde za to, kar smo gledali na zelenici. Menim, da smo trenerjem in igralcem omogočili 'bundesligaške', vrhunske razmere za delo."