Koprčanka Rodičeva, 18. avgusta bo napolnila 27 let, je bila zelo dobro pripravljena še pred mesecem dni; na sredozemskih igrah v italijanski Pescari je 2. julija zasedla peto mesto v troskoku (14,10 m) in odličje zgrešila za vsega šest centimetrov.

''Res mi je žal, da so me doletele take zdravstvene težave, saj sem bila že tedaj zelo dobro pripravljena. Nisem si želela oditi na SP zgolj kot turistka, zato sem se zelo potrudila in se skušala kar najbolje pripraviti, ko se je moje zdravstveno stanje izboljšalo. Danes sem na treningu, ki sem ga opravila skupaj z Marijo Šestak, skakala med 13,70 in 13,80 m, kar je lep dosežek. Še posebej, ker sem imela dan prej, v sredo, zelo težak trening moči. Prav te mi sedaj najbolj primanjkuje. Poleg tega današnji trening še ni bil tehnično najboljši. Imam pa še teden dni časa pred prihodom v Berlin, zato sem se odločila, da bom nastopila na SP,'' je bila zadovoljna Rodičeva. Na SP je bila že leta 2005 pred prekinitvijo kariere zaradi materinstva ter tedaj v Torontu v Kanadi z dekliškim priimkom Vukmirovič osvojila 16. mesto. Tega leta (2005) je bila tudi deveta na dvoranskem SP v Madridu.

Na slovenskem reprezentančnem seznamu za SP v nemški prestolnici je tako ostalo 13 atletov in atletinj na čelu s Primožem Kozmusom, zlatim olimpijcem iz Pekinga, ki je trenutno tretji po izidih sezone na svetu v metu kladiva. Poleg Kozmusa so v ekipi, ki je dosegla norme Mednarodne atletske zveze (IAAF) A ali B, še Matic Osovnikar (100 metrov), Roman Kejžar (maraton), Boštjan Buč (3000 m zapreke), Miran Vodovnik (krogla), Jurij Rovan (palica), Sabina Veit (200 metrov), Sonja Roman (1500 metrov), Marija Šestak (troskok), Nina Kolarič (daljina), Martina Ratej (kopje), Pia Tajnikar (100 m) in Snežana Rodič (troskok).