Vse skupaj bo uradno v sredo, ko bo Alonso v Madridu opravil še zdravniške preglede. Pri Liverpoolu so bili skrivnostni in niso želeli razkriti podrobnosti prestopa, španska Marca pa poroča, da bo Alonso v špansko prestolnico prišel za pet let, vrednost prestopa pa je 30 milijonov evrov. Letni zaslužek 27-letnega Alonsa, ki je v Liverpoool prišel pred petimi leti iz Reala Sociedda, naj bi znašal 4,5 milijona evrov.

Če ti finančni podatki držijo, se bo vsota Realovih nakupov v premoru med sezonama povzpela že na 300 milijonov evrov, pri čemer so v Madridu levji delež namenili za pridobitev zvezdnikov Cristiana Ronalda in Kakaja, pa tudi selitev Francoza Karima Benzemaja iz Lyona ni bila poceni.

Kot kaže pa se končuje Realovo obdobje za Michela Salgada. Veteran, ki je v dresu madridskega kluba preživel deset let, odhaja iz Madrida. Pogodbo ima sicer še do leta 2011, a so španski mediji poročali, da se je z vodstvom kluba dogovoril za 4,5-milijonsko odškodnino, da so lahko sodelovanje predčasno prekinili. Za usluge 33-letnega branilca se zanimata Real Zaragoza in katarski Al Rayyan.