Ustanovitelja in bivša direktorja družbe Boštjan Marušič in Aleš Blatnik, ki sta imela vsak po 6,67-odstotni delež, sta iztržila malo manj kot 350.000 evrov, pri čemer je Styria vsakemu povrnila tudi posojili v vrednosti 20.000 evrov, je razvidno iz dokumentov, ki jih imamo na voljo. Avstrijci so na njuna poslovna deleža sicer že poleti 2006, ko se je podjetje imenovalo še Megaglik, pridobili nakupne opcije. Pred dobrim mesecem pa je svoj 26,67-odstotni delež odprodal tudi norveški holding SFI. Ta je prejel 900.000 evrov kupnine, v kar pa je vključeno tudi plačilo za terjatev iz posojila v višini 100.000 evrov.

Čeprav je Bolha samo v zadnjih treh letih pridelala več kot pol milijona evrov izgube, je treba poudariti, da je minulo leto poslovne prihodke več kot podvojila, po podatkih slovenske oglaševalske zbornice pa njeno spletno stran obišče že več kot 400.000 ljudi na mesec. To jo uvršča v sam vrh. So tudi najbolj obiskana slovenska spletna stran v kategoriji malih oglasov.

Tudi sicer so se družbeniki dogovorili, da bo kupnina za opcijske deleže odvisna zgolj od lanskih revidiranih prihodkov, ki so po naših informacijah znašali dober milijon evrov. Velja še omeniti, da se je Styria zavezala, da bo, če bo potrebno oziroma, da bi se Bolha, ki jo vodi Reinhard Neudorfer, izognila dolgoročni plačilni nesposobnosti, zagotovila dodatna likvidnostna sredstva.

Za pojasnila o omenjenem poslu in načrtih v prihodnjih letih v Sloveniji smo se obrnili tudi na avstrijski koncern s sedežem v Gradcu, vendar odgovorov včeraj še nismo dobili.

tomaz.modic@dnevnik.si