Slavni Nemec bo Masso zamenjal na prihodnji dirki za veliko nagrado Evrope v Valencii, ki bo na sporedu 23. avgusta. Odvisno od okrevanje nekdanjega Schumacherjevega sovoznika pri italijanskem moštvu pa bo 40-letni Michael Schumacher morda volan v najprestižnejšem avtomobilističnem tekmovanju vnovič sukal vse do konca sezone.

Obisk Schumacherja pri njegovem nekdanjem prijatelju in sovozniku pri Ferrariju seveda ni minil brez pozornosti novinarjev, toda slavni Nemec pred sedmo silo ni želel spregovoriti, zato pa je bil veliko bolj zgovoren Massin osebni zdravnik in fizioterapevt Dino Altman, ki je dejal, da se tekmovalčevo stanje iz dneva v dan izboljšuje.

"Okrevanje zelo dobro poteka. Zadnjo noč se je Massa dlje časa sprehajal po bolnišničnih hodnikih, kar je vzpodbudno. Počuti se čedalje bolje, tako da obstaja možnost, da zapusti bolnišnico že v ponedeljek, seveda le v primeru, če se bo dobro počutil. Stvari ne bomo prehitevali," je še dejal Altman.

Massa se je na dirki pred tednom dni huje poškodoval, ko ga je odpadla vzmet udarila v čelado, Brazilec pa je nato izgubil kontrolo nad bolidom in odletel s steze. Zaradi počene lobanje je bil takoj operiran, zdravniško osebje pa ga je zaradi hitrejšega okrevanja postavilo v umetno komo, iz katere se je zbudil v sredo. Kako dolgo bo Masa potreboval, da se bo spet vrnil na dirkališča, še ni znano.