Polfinale na 200 prosto je za dobitnico olimpijske medalje v tej disciplini seveda premalo, da bi Isakovićeva sezono, v kateri je med drugim z univerzo Berkeley osvojila prvenstvo NCAA in zlato medaljo na univerzijadi v Beogradu, ocenila kot pozitivno. Sklepni del sezone, ko je opravila priprave pri svojem dolgoletnem trenerju Mihu Potočniku, pa je bil vendarle pozitiven in krivulja izidov se je v zadnjem hipu močno obrnila navzgor. "Vem, da sem v tem trenutku sposobna za dosežek okrog 1:56,5, če bi se vse lepo izšlo, a v polfinalu tega nisem pokazala. Je kar je, a poškodbe in bolezni so naredile svoje, predvsem pa sem imela premalo startov, da bi razvila pravo hitrost. Mislim, da tako malo startov v življenju še nisem imela."

Isakovićeva se je ob oceni letošnjega prvenstva že ozrla tudi naprej. "So vzponi in padci. To je sestavni del športa. Upam, da sem se po tej prvi sezoni privadila na spremembe v življenju in da bo šlo zdaj navzgor. Naslednji veliki dogodek, kjer bom pokazala pravo pripravljenost, bo evropsko prvenstvo prihodnje leto v Budimpešti." Sara bi, če bi lahko izbirala, nastopila tudi na decembrskem evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Carigradu, saj na tovrstnih tekmah že dolgo ni plavala in ob izteku uporabe visokotehnoliških kostimov bi bila to še ena lepa priložnost za doseganje novih državnih rekordov, ki v 25-metskem bazenu že nekaj let čakajo na spremembo. "Žal bo to težko izvedljivo, saj imamo prav v tem obdobju na univerzi izpite in ne verjamem, da se bo izšlo."

Sicer pa je bila Isakovićeva ob koncu SP spet prešerne volje. Prvič po dveh letih si bo lahko spet privoščila dopust. "Lani ga po olimpijadi nisem imela, zdaj z družino odhajamo v Dubaj, od tam pa bom neposredno odpotovala v ZDA, kjer se mi že 25. avgusta začenja nov semester. Te počitnice enostavno potrebujem. Vem, da bi morala nastopiti še na državnem prvenstvu v Radovljici, a sem fizično in psihično povsem izčrpana. Tudi za zaradi izčrpanosti sem imela po mojem letos toliko poškodb in bolezni, zato se bom v naslednjih tednih skušala predvsem spočiti."