V Belgiji je umrla mlajša ženska iz Antwerpna, ki je zbolela sredi julija. Zdravniki zaradi njenega zdravstvenega stanja sprva niso bili zaskrbljeni, vendar je nato zbolela za dvojno pljučnico. Belgija je tako poleg Velike Britanije, Španije in Madžarske postala četrta država v Evropi, ki je zabeležila primer smrti, povezan z okužbo z virusom A H1N1.

Tudi v Franciji je umrla mlajša ženska, ki je imela poleg prašičje gripe še druge hude zdravstvene težave. Francoske zdravstvene oblasti so ob tem še sporočile, da njena smrt ni bila "neposredno povezana z virusom (A H1N1)".

V Moldaviji so novo gripo odkrili pri 24-letni ženski, ki se je v nedeljo vrnila s 14-dnevnega potovanja po Evropi. Bolnico so v ponedeljek že sprejeli v bolnišnico v Kišinjovu, je sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje.

Zdravstvene oblasti v Veliki Britaniji pa so danes sporočile, da je prašičja gripa v državi morda dosegla vrhunec. V državi so po ocenah minuli teden zabeležili okoli 110.000 novih primerov bolezni, kar je le deset odstotkov več kot teden dni prej.

V Veliki Britaniji je za posledicami bolezni doslej umrlo 27 ljudi, ta teden pa so zabeležili le en nov primer smrti, je sporočila Agencija za varovanje zdravja (HPA). Velika Britanija je sicer država, ki jo je nova gripa v Evropi najbolj prizadela.