»Komaj čakam na prvi nastop, da se postavim v štartni položaj in tečem. Psihološko sem dovolj trdna in prve tekme me ni strah. Težko bi ocenila, kako hitro lahko tečem, saj pred Mariborom nisem imela kontrolnih tekem. Pripravljala sem se zelo zavzeto in čas po teku bo pokazal, česa sem v tem trenutku sposobna,« je pred nastopom dejala Jolanda Čeplak, ki je v dnevih pred prvim nastopom trenirala v Velenju in Celju.
Celodnevna sopara v Mariboru je napovedovala padavine v poznih popoldanskih ali zgodnjih večernih urah. Miting se je komaj dobro začel, ko so prve dežne kaplje že motile tekmovanje. Sledil je hud naliv z vetrom. Tekmovanje je bilo prekinjeno, vihar je grozil, da bo miting celo odpovedan, na tekmovališču so bile luže.

Dolgo časa so organizatorji z delegatom vred gledali v nebo, spremljali dež in gibanje oblakov ter naposled sprejeli odločitev. Najprej je padla odločitev o petnajstminutnem premoru. V tem času se je nebo le usmililo, program pa se je nadaljeval z dvajsetminutnim zamikom. Po popoldanski sopari je prišla osvežitev.
Še pred viharjem je Miran Vodovnik v prvi seriji kroglo sunil 20,02 in zmagal. Tekače na 100 metrov, zaradi viroze je manjkal Matic Osovnikar, je motil dež. Novega državnega rekorda v metu kladiva se je razveselila Barbara Špiler. Nova znamka je 66,18 m.

Dež je povsem prenehal. Ob 19.35 je bil dolgo pričakovani štart teka na 800 metrov za atletinje. Gledalci so se le vrnili na tribuno in jo glasno pozdravili. Čeplakova je zmagala, njen čas 2:07,13 pa je skoraj osem sekund počasnejši od zadnjega nastopa izpred dveh let. Dveletni izostanek je pustil posledice, a Jola je dejal: »Nisem razočarana, čas je za ta del treningov pokazal kje sem in kaj še moram storiti.«
Tekmovanje je potekalo še v večernih urah, nad štadionom se je temnilo, a so ga spravili pod streho. Konec tedna bo državno prvenstvo in nihče si ne želi slabega vremena. V teh dneh bodo vremenoslovci najbolj oblegani.