Zdravnik Robert Veres, ki je Felipeja Masso operiral po nesreči na kvalifikacijah za dirko na Veliki nagradi Madžarske, je novinarjem povedal, da je Massa utrpel poškodbe na levem očesu, da pa zaenkrat še ne vedo, kako hude so.

Ferrarijev predsednik Luca di Montezemolo, ki je Masso obiskal v budimpeški bolnišnici, je dejal, da je trenutno najbolj pomembno voznikovo zdravje. Dodal pa je, da nočejo predolgo čakati z odločitvijo, ali bodo poiskali zamenjavo za Masso in kdo sploh bo zamenjava.

Pojavile so se govorice, da bi Masso v rdečem dirkalniku lahko zamenjal Renaultov voznik Fernando Alonso, čigar ekipa ne bo smela nastopiti na naslednji dirki 23. avgusta in ki naj bi se Ferrariju pridružil leta 2010.

Alonso bi Masso lahko zamenjal že na dirki v Španiji, seveda če bi mu moštvo Renaulta to dovolilo, saj ima zaenkrat še vedno podpisano pogodbo s francoskim moštvom.Masso bi lahko nadomestil tudi ferrarijev rezervni voznik Marc Gene, vendar slednji naj ne bi bil dolgoročna rešitev.

Pomembna novica je, da se Massino zdravje izboljšuje, saj lahko sam premika roke in noge. To pomeni, da Massa po vsej verjetnosti ni utrpel poškodb možganov, toda zdravniki tega še ne morejo popolnoma potrditi.