Primorska naveza Taljat - Božič v kategoriji C-2 ni razočarala svojih navijačev, zelo blizu pa je bila tudi zlati kolajni. V finalu sta Taljat in Božič napravila en dotik, ki jima je preprečil vzpon na najvišjo stopničko. "Finalna vožnja je bila precej slabša od polfinalne. Že od začetka nama ni steklo, kot sva načrtovala, potem sva v 16. vratih napravila dotik, za nameček naju je na zadnjih protitočnih vratih še odneslo in izgubila sva še nekaj časa. Vseeno sva zadovoljna, čeprav bi lahko tudi zmagala. Zdaj nama bo tudi lažje nastopiti na svetovnem prvenstvu septembra v Španiji, saj sva glavni cilj sezone izpolnila," je pojasnil Sašo Taljat. Luka Božič ga je dopolnil: "Glede na vse težave z zdravjem z začetka sezone je rezultat odličen. Takrat sva izgubila precej treninga in kazalo je že, da bo sezona bolj slaba."

V treh preostalih včerajšnjih slovenskih finalnih nastopih članov do 23 let je bila Urša Kragelj med kajakašicami šesta, Anže Berčič je bil med kanuisti sedmi, Simon Artelj pa je kajakaško tekmo končal na desetem mestu. Kako huda je konkurenca, so občutili trije slovenski favoriti. Svetovna mladinska prvakinja Eva Trčelj je ostala brez finala na 11. mestu, enako usodo je doživel svetovni podprvak v kajaku Martin Albreht (14. mesto). V polfinalu je zaradi štirih dotikov vrat tekmovanje končal tudi veliki favorit med kanuisti do 23 let Benjamin Savšek, potem ko je v soboto reprezentanco vodil do zlate kolajne kanuistov v moštvenih vožnjah.

"Dobro smo se ujeli in lepo nam je steklo, zlasti v spodnjem delu. Sprva sem se nekoliko lovil, saj nisem izbiral idealnih linij, vendar sem pri petih vratih zajel sapo in se lotil vsega od začetka. V cilju sploh nismo vedeli, da smo zmagali, šele kasneje so nam sporočili, da smo prvaki," je po sobotni tekmi dejal Benjamin Savšek. Kajakaši so prišli do bronaste kolajne v moštvenih vožnjah s štirimi kazenskimi sekundami. "Že med vožnjo je bil občutek neverjeten. Nekatere kombinacije smo odpeljali tako dobro, da sem naravnost ponosen," je pojasnil Martin Albreht.