Najboljša jamajška šprinterja Usain Bolt in Asafa Powell se bosta danes pomerila na mitingu v Londonu. Toda utegne se zgoditi, da njun dvoboj ne bo v ospredju, ampak dopinška afera, ki se obeta. Z Jamajke prihaja vest, da je bilo pet članov državne reprezentance pozitivnih na dopinškem testu.

Imena grešnikov v javnost še niso prišla. Jasno je, da so jih ujeli na državnem prvenstvu, da gre za štiri moške in eno žensko in da so se vsi uvrstili v jamajško ekipo za svetovno prvenstvo v Berlinu. Informacije so zaenkrat neuradne, a naj bi jih kmalu javnosti posredovali tudi za to pristojno organi. ''Čakamo na uradne informacije in na dejstva,'' je izjavil član jamajške protidopinške komisije Dr Herb Elliott, ki je seznanjen z neuradnimi informacijami.

Trije atleti (dva moška in ena ženska) naj bi bili člani štafete na 100 metrov, dva pa naj bi bila tekača na 400 metrov. Senca dvoma je tako padla tudi na svetovnega prvaka Usaina Bolta in Asafo Powla. Nekateri jamajški časniki so poročali, da med grešniki naj ne bi bilo šprinterjev, ki spadajo v sam vrh jamajške atletike. A Bolt in Powell še vedno ostajata med osumljenci.