Minister za gospodarstvo Matej Lahovnik: "Odstop Šrota je pričakovan. Očitno je bil poslovni model z vidika konsolidacije lastništva znotraj industrije pijač in nekaterih medijev pa tudi trgovin verjetno dolgoročno finančno nevzdržen. Seveda pa je zdaj odprto vprašanje, kaj to pomeni za vsa odvisna podjetja. Ne smemo zanemariti, da so ne nazadnje tudi mali delničarji Mercatorja vložili tožbo proti podjetjem iz skupine Pivovarna Laško, ker naj bi prišlo do kršitve zakona o prevzemih v primeru prevzemanja Mercatorja. Ta tožba gre lahko tudi v več sto milijonov evrov."

Nekdanji predsednik uprave Mercatorja Zoran Janković: "Če je to njegova odločitev, je prepozna, ker je naredil preveč škode. Nadzorni svet mu je dal ta pogoj. Ne poznam sicer situacije, vendar na koncu je prišlo do tega, da se zadeve v Sloveniji vendarle razčiščujejo. Pri nas se torej zna zgoditi situacija, kot je bila pri Bernardu Madoffu, ki je pri 70 letih dobil 150 let zapora. To kaže, da imamo direktorje, ki svoje dejavnosti niso poznali in se zaradi pohlepa niso ukvarjali z osnovnim poslom. Zdaj bo mogoče iskati stabilno lastniško strukturo za Mercator. Zorko ima mojo moralno podporo in je dober direktor, ki pozna svojo dejavnost."

Zvonko Černač, poslanec SDS: "Od daleč se zdi, da gre za uresničevanje boja proti tajkunom. Temu ni tako, gre za boj med tajkuni. Moči med njimi se prerazporejajo in gre za to, kateri pol vladajoče koalicije bo v prihodnje deležen večjega vpliva in moči."

Aleš Žajdela, predsednik uprave Abanke: "Banke upnice nikakor ne posegajo v pooblastila in odgovornosti organov upravljanja podjetij. Upam pa, da bo sprememba vodstva pripomogla k stabilizaciji stanja v podjetju, v njegovi skupini in odnosov z bankami."