Za v.d. direktorja družbe je vlada do imenovanja novega direktorja z javnim razpisom, vendar največ za šest mesecev, s petkom imenovala Zdravka Stradarja.

Predčasni odpoklic direktorja in njegove namestnice je vladi predlagal nadzorni svet družbe, potem ko se je seznanil z letnim poročilom družbe in skupine za leto 2008, pojasnjujejo na ministrstvu za gospodarstvo.

Slabi poslovni rezultati se kažejo predvsem v visoki izgubi na proizvodnem delu v višini 6,2 milijona evrov. Rezultat bistveno odstopa od poslovnega načrta Rudnika Trbovlje - Hrastnik, ki ga je nadzorni svet sprejel marca lani in je skupaj z učinki odprodaje hčerinskih družb Gratex in Toplarne Hrastnik predvideval 2,4 milijona evrov izgube. Brez teh odprodaj je bil na proizvodnem delu predviden pozitiven izid. Lani je sicer Rudnik Trbovlje-Hrastnik prodal Toplarna Hrastnik.

Poslovodstvo ob pojavu problemov in negativnem poslovanju ni predlagalo niti sprejelo potrebnih ukrepov za izboljšanje stanja, z nekaterimi odločitvami je negativni rezultat celo povečalo. Poslovanje z izgubo se je izrazilo tudi v porastu poslovnih obveznosti, pomisleki pa obstajajo tudi pri javnih naročilih, ki so bila izvedena z direktnimi pogajanji, ki temeljijo na pritožbah drugih možnih dobaviteljev.