Kozmus je na štadionu Portovald v dolenjski prestolnici na 20. mednarodnem mitingu, ki ga je pripravil Atletski klub Krka, opravil enega svojih zadnjih nastopov pred svetovnim prvenstvom avgusta v Berlinu, tako on kot njegov trener Vladimir Kevo pa sta bila zadovoljna. »Pričakoval sem met okrog 79 m. Pa nič zato, če mi to ni uspelo. Sem namreč sredi priprav na Bjelolasici, zato pa že na državnem prvenstvu pričakujem met okrog 80 m. Zdravje je sedaj tudi dobro, pravzaprav moram reči običajno, saj mi je zelo pomagal reprezentančni fizioterapevt Khalid Nasif. Do SP v Berlinu bom gotovo dobro pripravljen,« je prepričan Primož Kozmus, ki je za več kot meter in pol premagal Hrvata Andrasa Haklitsa (76,28 m).

Rožle Prezelj je z normo 2,27 m nastopil lani na OI v Pekingu in se uvrstil v finale, norma za SP v Berlinu pa je postavljena centimeter višje in je Kranjčan še nima. Dvakrat je bil blizu 2,28 m, v prvem in tretjem poskusu, vendar pa se mu je norma kljub dobri formi tudi tokrat izmaknila. V šprintih sta se izkazala Tajnikarjeva in Kokalovič, ki je tretjo zmago dosegel v zadnji predaji slovenske štafete na 4 x 100 m ter s tem zaokrožil dvajseto obletnico mitingov v Novem mestu. Veitova je imela po univerzijadi v Beogradu težave z ovojnico mišice in pred tekmo teden dni ni trenirala, težave z bicepsom pa je imela tudi Tajnikarjeva, ki pa je v Novem mestu osvojila dvojno šprintersko krono. »Letos sem že imela nekaj kakovostnih tekov, ki pa tehnično niso bili dovršeni. Takim sem se tokrat že približala, kar mi daje upanje za zaključek sezone,« je bila vesela Pia Tajnikar, ki je normo za SP na 100 m dosegla lani, normo na 200 m pa ima tudi Veitova.

Napet je bil obračun v skoku s palico, kjer je Jure Rovan že drugič v treh tednih skušal izboljšati svoj državni rekord. Četudi je bil blizu uspeha na 5,62 m, pa mu to ni uspelo. »Čestitam Poljancu, ki je izjemno dobro nastopal. Prepričan sem, da bo zanimivo tudi na naslednjih tekmah v Mariboru. Z nastopom sem zelo zadovoljen, ker sem tehnično nastope opravil solidno, nisem pa bil dovolj svež po treh tekmah v tednu dni,« je pojasnil Jure Rovan.