Ljubljana - Slovenska alpska smučarja Mitja Dragšič in Mitja Valenčič jutri odhajata na priprave v Argentino. V Ushuaio bi moral potovati tudi Bernard Vajdič, a bo zaradi poškodbe ostal doma, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije. Bolečine v nogi, ki jih je Vajdič čutil v preteklih tednih, niso posledica vnete mišice, temveč gre za ukleščen živec.

"Zadeva je trajala že približno tri tedne, v tem času leve noge nisem čutil. Najprej smo mislili, da imam vneto mišico, vendar ni šlo nič na bolje, tako da je noga atrofirala. Šel sem na magnetno resonanco, ki je pokazala, da imam hernijo na disku. Zaradi ukleščenega živca je noga tako bolj kot ne mrtva. Zdravniška mnenja sicer še zbiram, zadevo pa bi seveda raje rešil s fizioterapijo. Možna je tudi operacija, ki bi bila mogoče najboljša, a potem bi se pod letošnjo sezono potegnila črta. Kmalu grem k fizioterapevtu na Reko, pri katerem sem že bil. Naredila sva že okvirni program rehabilitacije, ki bi zagotovo trajala dva do tri tedne. Če bi se v tem času stanje izboljšalo, operacije ne bi potreboval," je povedal poškodovani Bernard Vajdič.

Načrte dela z Dragšičem in Valenčičem pa je razkril trener tehničnih disciplin Cene Jovan: "Upamo, da bomo imeli tam dovolj kakovostnega snega, tako da bodo priprave dobro uspele. Tam se lahko načeloma trenira v vseh pogojih, a se vreme lahko zaradi nizke nadmorske višine kaj hitro spremeni. Upam, da se bo v teh dvajsetih dneh dobro delalo, tako da bomo imeli podlago za naprej. Na prizorišču je več različnih terenov, dobro pa je tudi, da je lastnik prog bolj naklonjen tekmovalcem, kot turistom, tako da bomo imeli na voljo okoli pet ali šest prog."

Lepo vreme in čim več kilometrov v smučini si želi tudi Mitja Dragšič: "V prvem tednu bomo dosti naredili na tehniki, tako do bomo pripravljeni za evropske terene in za težje postavitve, po prvem tednu pa bo vse že bolj tekmovalno. Če nam bo vreme naklonjeno, bomo lahko preizkusili tudi nekaj novih smuči in čevljev. Kondicijske priprave potekajo že od začetka maja, tako da sem osebno v popolni formi, kar se tiče kondicije, zdaj pa prihaja na vrsto smučanje. šr, sta