Rachel Christie ni običajna dvajsetletnica. Nečakinja nekdanjega olimpijskega prvaka v teku na sto metrov Linforda Christieja je v ponedeljek postala prva temnopolta mis Anglije. Lepota ni edina stvar, s katero navdušuje množice. Je tudi obetavna atletinja in želi po poti svojega strica. Do tega ji manjka še veliko, a pravi, da je trdno odločena, da ji bo uspelo.

Rachel si želi na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 osvojiti kolajno. Njeni najljubši disciplini sta tek na 400 metrov in sedmeroboj. V ta namen ji je stric omogočil vadbo s priznanim trenerjem Rodom Roddanom, ki je Chrisieja popeljal do olimpijskega zlata. ''Linford je bil pri treningih neresen, dokler ni ugotovil, da lahko nekaj doseže. Rachel je ista,'' je povedal trener.

Linford Christie ima še eno pomembno vlogo v življenju mlade športnice in lepotice. Leta 1996 je njen oče umrl v spopadu kokainskih tolp. Zaboden je bil v vrat. Takrat je Linford svoji nečakinji ponudil zavetje in poskrbel, da je zaživela njena atletska kariera. Tako je Rachel iz nesrečnega otroštva počasi začela bežati proti lepotnim tekmovanjem in atletiki. ''Šport je bila najboljša uteha za depresijo, ki jo je povzročila očetova smrt,'' je dejala Rachel Christie.