Na štadionu Portovald v dolenjski prestolnici se bo 20. mednarodni miting, ki ga pripravlja Atletski klub Krka, z mladinskimi disciplinami in ženskim skokom s palico začel ob 16. uri, odprtje tekmovanja pa bo ob 18. uri, pol ure po začetku uradnega dela članskega mitinga.
»Močna konkurenca bo v suvanju krogle, kjer bodo slovenskemu rekorderju Miru Vodovniku družbo delali Hrvat Nedžad Mulabegović, Hamza Alič iz Bosne in Hercegovine ter Američan Steve Manz, ki je v Novem mestu tekmoval že lani, vsi pa lahko presežejo 20-metrsko znamko. Močna bo tuja udeležba v metu diska, zanimiv pa bo tudi ženski met kladiva, čeprav ne bo Brežičanke Barbare Špiler, ki je na evropskem olimpijskem festivalu mladih, saj vse prijavljene mečejo med 65 in 70 metri. Kranjčan Rožle Prezelj bo skušal doseči normo za SP v skoku v višino (2,28 m),« je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal Igor Primc, slovenski rekorder v metu diska, ki je tudi tokrat v vlogi organizatorja tekmovanja.

Zanimiv bo tudi slovenski dvoboj v skoku s palico med rekorderjem Juretom Rovanom in Andrejem Poljancem, Nina Kolarič bo tekmovala v skoku v daljino, Andrej Batagelj pa v troskoku, Sabina Veit in Tina Jureš v teku na 200 m, kjer bo nastopila tudi Pia Tajnikar, ki bo imela v teku na 100 m domačo konkurenco v Tini Murn. V moškem teku na 200 m je pričakovati dvoboj med Ljubljančanom Janom Žumrom in domačinom Gregorjem Kokalovičem. Vsi omenjeni bodo imeli tudi zanje močno mednarodno konkurenco. Nastopilo bo okrog 200 tekmovalcev iz 13 držav, ki se bodo pomerili v 18 moških in osmih ženskih disciplinah.

Primc je napovedal presenečenje tudi za gledalce, ki se bodo lahko pomerili v suvanju krogle za moške, nagrada je kitara, ter v skoku v daljino z mesta za ženske, nagrada pa je mobitel.