Glede na prevzemno ceno izpred leta in pol (88 evrov za delnico) je delnica Pivovarne Laško izgubila že dve tretjini svoje vrednosti. Od tega samo od srede junija, ko so družbe iz Skupine Pivovarna Laško prenehale kupovati delnice svoje lastnice, 29 odstotkov. Večji del letošnjega leta se je sicer delnica Pivovarne Laško zadrževala nad mejo 40 evrov za delnico, kjer so jo do srede preteklega meseca zadrževali Infond Holding in kasneje Pivovarna Union, Radenska ter Fructal.

Potem ko so slednje prenehale kupovati delnice svoje lastnice, se je tržna kapitalizacija Laškega znižala za skoraj 108 milijonov evrov, samo Infond Holding pa je izgubil 58 milijonov evrov premoženja. Za toliko se je namreč v dobrem mesecu dni zmanjšala borzna vrednost njegovega 54-odstotnega deleža Pivovarne Laško, ki pa ga Infond v svojih bilancah vrednoti po nakupni vrednosti (ta za več kot dvakrat presega včerajšnji enotni tečaj in znaša okoli 65 evrov za delnico).

Borzna vrednost premoženja Infonda Holdinga se je tako včeraj po neuradnih ocenah spustila pod 330 milijonov evrov, kar je že okoli 100 milijonov evrov manj, kot znaša obseg Infondovega finančnega dolga. Če bi Infond Holding po trenutnih cenah izvedel prevzem Laškega, bi za nakup stoodstotnega deleža družbe namenil le 266 milijonov evrov, tako pa je za polovični delež zapravil več kot 300 milijonov evrov.