Podobno so razmišljali nekateri afriški nogometaši. Sum, da nekateri niso bili rojeni takrat, kot jim to piše v dokumentih, se je v preteklosti pojavil večkrat. V veliki večini so bili tarče dvoma Afričani. Eden najbolj znanih je Obafemi Martins. Nigerijec je kot najstnik zablestel pri Interju. Rojen naj bi bil leta 1984, a so se v javnosti pojavila namigovanja, da je šest let starejši. Na ta način so dvomljivci pojasnili Martinsonove izjemne fizične sposobnosti, s katerimi je navduševal na italijanskih nogometnih zelenicah. Nogometaš se je na govorice odzval ostro in vse zanikal, podobno so ravnali pri njegovem klubu. Nikoli mu niso dokazali, da je starejši, kot se izdaja, a je dvom ostal. Podobno se je godilo še enemu Afričanu, in sicer Basileju Boliju.

Ko je Nigerijec leta 1994 iz Masreilla, ki je bil zaradi podkupovanja izključen iz lige, prestopil k Rangerjem iz Glasgowa, se je težava pojavila na zdravniškem pregledu. Škoti so se čudili Bolijevim kostem, ki naj bi bil takrat star 27 let.
Zdravniki so dejali, da imajo takšne kosti praviloma 40-letniki. Nogometaš je goljufijo zanikal in vseeno podpisal pogodbo. Na Škotskem je bil zgolj eno sezono in na 28 tekmah dosegel dva gola, nato je njegova kariera počasi začela zamirati, čeprav ni dopolnil niti 30 let. Da se dvomi niso pojavili le v Afriki, je poskrbel brazilski napadalec Adailton. Leta 1997 je svet navdušil na svetovnem mladinskem prvenstvu. Bil je najboljši strelec, strokovnjaki so mu napovedovali bleščečo kariero. Mnogi so dvomili v to, da res spada v mladinsko kategorijo, a dokaza zopet ni imel nihče. Napovedi o imenitni karieri se niso uresničile. Igral je za Parmo, PSG, Verono in Genoo, s katerimi ni imel večjih uspehov. Pri 32 letih je še vedno nogometni profesionalec, igra za Bologno.

Ugibanj o starosti nigerijskih nogometašev ima dovolj predsednik tamkajšnje nogometne zveze Sani Lulu Abdullahi. Očitki, da so člani mlajših nigerijskih reprezentanc starejši, kot piše v uradnih dokumentih, Abdullahiju niso prav nič zabavni, zato se je zatekel k znanstvenemu pripomočku. Napovedal je, da bodo morali vsi reprezentanti Nigerije, ki bodo letos na domačih tleh igrali na svetovnem prvenstvu do 17 let, na pregled kosti z magnetno resonanco, ki ga sicer uporabljajo pri kostnem raku. Predlog nigerijske zveze je z odobravanjem sprejela tudi FIFA. »To je zelo pomembno. Hočemo biti prepričani, da so nogometaši na tekmovanju, na katerem je starostna omejitev, tistih let, za katere se izdajajo, da so,« je povedal Abdullahi, ki upa na ponovitev uspehov Nigerije iz let 1985, 1993 in 2007, ko so bili Afričani svetovni prvaki do 17 let. Dvomi o starosti igralcev so ob vsakem naslovu obstajali. Če jim bo uspelo tudi letos, le-teh ne bo, ker noben nogometaš, ki ne bo prestal testa, na prvenstvu ne bo sodeloval.