Po poizvedovanju na inšpektoratu je ugotovila, da "formalnopravno gledano inšpektorat ni prekoračil svojih pooblastil pri nadzoru nad zasebnim varovanjem". "Kljub temu pa menim, da je treba takšno zadevo in tak dogodek ocenjevati tudi s stališča strokovnosti, prioritet, sorazmernosti in seveda življenjskosti," je dejala. In dodala, da ta primer očitno kaže, da teh meril na inšpektoratu ne upoštevajo. Ker ji zakon omogoča, da v letu dni po nastopu svojega položaja nekrivdno razreši glavno inšpektorico inšpektorata za notranje zadeve Matejo Rokvič, bo to tudi storila, je napovedala Kresalova.

Znano je, da je inšpektorat za notranje zadeve Janši poslal poziv, naj pojasni, katera družba je varovala njegovo poroko z Urško Bačovnik v Drežnici nad Kobaridom. Do suma, da naj bi to počela zasebna družba za varovanje, ki pa za to nima ustrezne licence, so inšpektorji prišli glede na poročanje medijev, da "naj bi bili na poroki varnostniki, da naj bi grobo ravnali z novinarji, da naj bi varovali cerkev, na nekaterih slikah se celo da slutiti, da je šlo tudi za varovanje osebe, gospoda Janeza Janše", je včeraj pojasnila Rokvičeva. Za katero družbo gre, ni želela povedati, je pa poudarila, da se postopek ne vodi zoper Janšo, ampak zoper to družbo in da bi enako ravnali v primeru katere koli zasebne poroke, če bi dobili informacije, da obstaja sum za kaj podobnega.

Rokvičeva je dejala še, da Janševega odgovora, v katerem pojasnjuje, da na njegovi poroki ni bilo nobene službe za varovanje in da so pomagali usmerjati promet in udeležence le gostje in domačini, ki so se samoiniciativno organizirali, na inšpektoratu še niso dobili in da bodo kljub temu informacije še dodatno preverili. Postopek torej še vedno teče in ga bodo izpeljali do konca.

Rokvičeva razlogov za odločitev Kresalove ni želela komentirati. Dejala je le, da je to zakonita pravica ministrice. Rokvičeva, ki je od septembra 2006 najprej kot vršilka dolžnosti, od februarja 2007 pa tudi uradno opravljala nalogo glavne inšpektorice, zatrjuje, da nikoli ni bila in "nikoli, če bo po sreči, ne bom v nobeni politični stranki".

O odnosih med inšpektoratom in direktoratom za policijo in druge varnostne naloge, za katerega je Kresalova dejala, da so bili "skrajno porušeni, celo do te mere, da so se navzkrižno podajale različne kazenske ovadbe" pa je Rokvičeva dejala, da so z direktoratom prej zelo dobro sodelovali, a priznala, da so se v zadnjem času odnosi "malo skrhali".

Kresalova je prepričana, da na tem področju potrebujejo nov zagon. Deloma naj bi se to zgodilo že z nedavnim imenovanjem Miroslava Žaberla za vršilca dolžnosti direktorja direktorata za policijo.