"Na veliki nagradi Španije z nagradnim skladom 250.000 evrov je bil štadion povsem poln. Žal zaradi vetra razmere za za skok s palico niso bile najboljše," je pojasnil Jure Rovan.

Nina Kolarič je ob prestopih v prvi in peti seriji največ skočila v šesti, dosegla pa 6,03, 6,28 in 6,05 m. "Tehnično moji skoki niso bili posebej uspešni, vzrok pa tiči v premajhni količini tehničnega treninga v tej sezoni, zaradi bolečin v gležnju. Zaradi utrujenosti sem imela občutek, kot da ne morem razviti prave hitrosti in imela nekaj težav z zaletom, veter pa mi je glavo silil k tlom," je nastope opisala Nina Kolarič.

Na evropskem atletskem prvenstvu do 23 let v Litvi se je izkazala Tina Šutej (Mass), ki je v finalu skoka s palico zasedla peto mesto in s 4,25 metra izenačila svoj osebni rekord ter za slovenskim članskim (4,30 m) Teje Melink (24. julij 2004, Trst) zaostala le za pet centimetrov. "Nastop Šutejeve je bil zelo dober. Žal pregleda nad njenim treningom v ZDA nimam, vendar tu nastopa veliko bolje, kot je v Ameriki. Je fizično zelo dobro pripravljena, pa tudi psihično stabilna. Žal pa na višini 4,30 m ni bila niti blizu uspeha. Za razliko od višine 4,25 m, na kateri je bila visoko čez letvico in bi lahko preskočila 4,35 m. Potrebuje samozaupanje, da lahko dobro skače tudi na takih višinah," je pojasnil Slavc Černe, dolgoletni trener Šutejeve. Zelo zadovoljna je bila s svojim dosežkom tudi Tina Šutej: "Vesela sem, da sem že drugič v sezoni izenačila osebni rekord in se povsem približala državnemu. Posebej zadovoljna pa sem, da sem se po poškodbi spet vrnila na višino, ki sem jo dosegala v sezoni, ko sem postala svetovna mladinska podprvakinja. Prepričana sem, da bom v prihajajočem obdobju samo še stopnjevala formo."