Po premoženju največja ameriška banka ob tem pojasnjuje, da je izplačala 805 milijonov dolarjev prednostnih dividend, vključno s 713 milijoni dolarjev prednostne dividende ameriški vladi za njene kapitalske injekcije, ki so del programa za pomoč finančnemu sektorju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prihodki banke so se na letni ravni povečali za 60 odstotkov na 33,1 milijarde dolarjev, k čemur je delno prispeval nakup ameriške investicijske banke Merrill Lynch.

V banki pojasnjujejo, da so doseženi rezultati posledica dobrega poslovanja na kapitalskih trgih in na področju stanovanjskih posojil ter prodaje delnic v banki China Construction Bank. Negativno pa so na rezultate vplivali visoki kreditni stroški ter izgube, povezane s prevzemom Merrilla Lyncha, ki ga je banka lani s prevzemom rešila pred propadom.

Predsednik in glavni izvršni direktor banke Kenneth Lewis pravi, da pozitiven čisti poslovni izid v tako izzivalnih gospodarskih razmerah med drugim kaže na raznolikost in moč njihovega poslovnega modela, pa tudi na uspešnost izvedenih potez.