"Skupaj nismo izpolnili začrtanih ciljev. zato smo se odločili, da ga bomo že na VN Madžarske (26. julija) zamenjali z drugim dirkačem," je v sporočilu za javnost zapisal vodja moštva Franz Tost. Ime novega voznika bodo v moštvu sporočili v prihodnjih dneh.

Bourdais je bil že drugo leto pri Toru Rossu, vendar je bil njegov moštveni kolega Sebastian Buemi v kvalifikacijah konstantno boljši od njega. Francoz je v devetih dirkah letošnje sezone zbral dve točki, Buemi, ki je novinec v formuli ena, pa je zbral tri. Bourdaisova prihodnost je bila pod vprašajem že lansko leto, ko je sezono zaključil s štirimi točkami, njegov takratni moštveni kolega Sebastian Vettel pa s kar 35.

Časnik Autosport pa je že namignil, da bo Bourdaisa v Toro Rossu bržkone zamenjal mladi Španec Jaime Alguersuari, ki je del podmladka pri Red Bullu.

Alguersuari bi tako postal najmlajši voznik formule ena v celotni zgodovini, saj če bo nastopil že na madžarski dirki, bo star natanko 19 let in 125 dni. trenutno je naziv najmlajšega voznika že od leta 1980 v rokah Novozelandčana Mika Thackwella, ki je prvič nastopil na Veliki nagradi Kanade, ko je bil star 19 let in 183 dni.