"Zaenkrat mi gre vse kot po maslu. Odlično sem pripravljena, nimam nobenih poškodb in uživam na tekmah. Zavedam se, da sem po rezultatih prva favoritka svetovnega prvenstva, a finale bo nekaj posebnega. Kaj hitro se kaj zalomi," je v napovedih previdna Yargelis Savigne, ki je imela na olimpijskem štadionu v Atenah tri poskuse daljše od 14,78, najdaljšega, natančno 15 m, pa z lepo pomočjo vetra (+1,1 m/s).

O prevladi kubanske skakalke kažejo tudi podatki o najboljših letošnjih dosežkih troskoka. Yargelis Savigne je lastnica sedmih najdaljših poskusov. Edina, ki je v tej sezoni "poletela" dlje, je bila Rusinja Tatjana Lebedjeva, ki je v Madridu preskočila 15,01 m, a s precej preveliko premočjo vetra (+ 4,5 m/s).

Razveseljivo je, da se je v Atenah pobrala tudi Marija Šestak, ki ima v sezoni na prostem precej težav s poškodbami. Tekmovala je šele drugič v sezoni in po spodletelem poskusu v Lozani dosegla spodbuden rezultat, ki ji bo dvignil apetite pred svetovnim prvenstvom v Berlinu. Največ težav ima finalistka zadnjih olimpijskih iger v Pekingu pri zaletu, saj dela preveč prestopov.