"Super, zadovoljna sem. Sem pa danes videla, da bi lahko skočila tudi 14,40 ali 14,50 m. Toliko bi namreč meril skok, pri katerem sem malce prestopila. Čaka me še nekaj dela, da popravim zalet, saj sem imela danes kar štiri prestope. Vesela pa sem, ker mi gre vse bolje. Prepričana sem, da se bo moja forma še izboljšala," je pojasnila Šestakova, ki je nastopila na drugi tekmi po skoraj trimesečnem premoru zaradi poškodbe.

V troskoku je bila za Kubanko Savigne, ki ima sedaj v lasti vseh prvih sedem izidov sezone, druga Rusinja Ana Pjatik (14,37), tretja Slovakinja Dana Veldakova (14,34 m) in četrta Italijanka Magdelin Martinez (14,33 m).

Romanova, ki je bila dobro na poti, je ob zvoku zvonca za zadnji krog predčasno končala nastop. "S trenerjem sva se pred ogrevanjem dogovorila, da naj tečem le do 1000 m, če bom zelo utrujena, da ne bi 'pregorela'. To je bila vendarle moja četrta tekma v devetih dnevih, kar je malo preveč. Bicepse imam zelo utrujene, zato nisem želela tvegati poškodbo. Nisem robot, da bi šla vseh deset tekem odlično," je pojasnila Romanova, ki je v petek na zlati ligi v Rimu postavila nov slovenski rekord (4:02,13).