Radoslav Nesterović med poletnimi dnevi preživlja dopust. Misli mu verjetno uhajajo tudi h košarkarski karieri, kajti ni si še našel novega kluba. Po koncu minule sezone v ligi NBA mu je potekla pogodba z Inidano Pacers, ki je ni podaljšal, zato se njegov menedžer lahko poda v lov za novim delodajalcem.

Potem ko je italijanski trener Ettore Messina minuli mesec postal trener madridskega Reala, so se pojavile govorice, da bo v špansko prestolnico zvabil tudi Nesterovića, s katerim je pred leti uspešno sodeloval pri Kinderju iz Bologne. Real ni edini klub, ki si želi 33-letnega centra v svojih vrstah. Tudi vodstvo Toronta, kluba iz lige NBA, je izrazilo željo po sodelovanju z Ljubljančanom.

Kanadčani naj bi imeli dovolj finančnih sredstev za podpis pogodb z nekaterimi okrepitvami, med katerimi naj bi bil nekdanji slovenski reprezentant. Nesterović je za Toronto že igral. Član kuba je bil med leti 2006 in 2008. ''Nikoli nisem želel zapustiti Toronta. Odšel sem zgolj zaradi profesionalnih oziroma poslovnih razlogov. To sem sprejel z razumevanjem. Z veseljem bi se vrnil. Toronto je in vedno bo moje najljubše mesto,'' je dejal Nesterović, ki je pred letom dni največje kanadsko mesto zapustil, ker je bil vključen v menjavo igralcev med Torontom in Indiano.