Na štartu je sicer kazalo, da bo niti dirke v svoje roke prevzel Rubens Barrichello, ki je ugnal Webbra, čeprav je Avstralec tako odločno branil svoje mesto, da je celo trčil v Brazilca in si tako prislužil kazensko vožnjo skozi bokse. Takrat je kazalo, da je dirka za Webbra izgubljena, a na njegovo srečo sta imela oba dirkača Brawna veliko več težav kot Avstralec. Dirko je po prvih metrih dobro začel Lewis Hamilton, kateremu so do bolj optimističnega začetka veliko pomagale spremembe na dirkalniku, a se je uštel pri zaviranju v prvi ovinek in je potem pri vračanju na stezo poškodoval zadnjo desno pnevmatiko in dirke je bilo zanj tako bolj ali manj konec. Anglež je namreč s krogom zaostanka končal na zadnjem, dvajsetem mestu.

Ljubitelji formule ena so tako po 28 letih, ko je leta 1981 slavil Alan Jones, ponovno slišali avstralsko himno. "Štart ni bil optimalen, mislil sem, da je Rubens zavil na mojo levo stran, zato sem bolj odločno šel na desno stran steze. Trčila sva, dobil sem kazen, a sem ostal osredotočen na vožnjo. Res je bila neverjetna dirka, končno mi je uspelo priti tudi do zmage. Sezona se zame ni najbolje začela. Poškodba noge mi je povzročala kar nekaj težav, a zdaj je ves trud poplačan," je bil zadovoljen Mark Webber.

Sebastian Vettel si je od domače dirke obetal več kot le drugo mesto, čeprav je s tem zmanjšal zaostanek za Jensonom Buttonom. "Mark si je povsem zaslužil to zmago. Pri Red Bullu očitno dobro delamo, razvoj pri nas gre v pravo smer," je o drugem mestu povedal Vettel. Tretjeuvrščeni Felipe Massa, je lahko z dirko zadovoljen, saj je bil počasnejši le od obeh Red Bullov, na stezi pa se je izkazal kot ravno dovolj hitra pomična ovira, da je za seboj dolgo zadrževal sicer hitrejše tekmece, kot je bil na primer Rubens Barrichello. "Tretje mesto je naš uspeh, že prav pogrešal sem zmagovalne stopničke. To bo verjetno zelo velika spodbuda za celotno moštvo," je govoril Massa.

A za dokaj slab rezultat ekipe Brawn ni bil kriv le Massa. Trših pnevmatik Brawnov dirkalnik očitno nikakor ne more segreti na optimalno delovno temperaturo, saj sta oba dirkača kar med dirko ponovno vozila cik-cak in pnevmatike obupano skušala segreti. Po dirki je bil predvsem Rubens Barrichello zelo neposreden: "Vse sem naredil prav, a ta dirka je lep dokaz, kako lahko ekipa zapravi vse možnosti. Odločitve so bile povsem napačne. S takšnim delom bomo na koncu še izgubili vse, kar smo si prislužili v začetku sezone. Najraje bi se usedel na letalo in odšel domov, z ekipo se nimam kaj pogovarjati, vse so pokazali na dirki." Ostre besede, zaradi katerih si večno užaljeni Barrichello ne bo pridobil veliko naklonjenosti v ekipi.