Rubens Barrichello je dirko formule ena na Nürburgring končal na petem mestu. Brazilec je bil jezen kot ris. Po dirki je jezo z besedami zlil na svoje moštvo Brawn in ga okrivil za neuspeh. Jenson Button, drugi dirkač iz ekipe in trenutno vodilni v skupnem seštevku, je bil na petem mestu.

''To je odličen primer za vse tiste, ki hočejo izvedeti, kako se izgublja dirke. Zelo sem jezen zaradi tega, kar se je dogajalo. Dal sem vse od sebe, a končal le na šestem mestu. Skozi prvi zavoj sem prišel prvi, nato pa so me prisilili, da sem izgubil dirko,'' je povedal Barrichello, ki je na startni ravnini dobil dvoboj z zmagovalcem Markom Webbrom, ki je slavil prvič v karieri. Oba dirkača Brawna sta imela težave z gumami. Te so se pojavile tudi med dolivanjem goriva v Barrichellov bolid. Slednji je bil verjetno jezen tudi zaradi taktike ekipe.

''Žal mi je zaradi sebe in ekipe. Če bomo tako nadaljevali, bomo izgubili boj za naslov svetovnega prvaka tako med posamezniki kot v ekipni konkurenci. Najraje bi se usedel v letalo in odšel domov. Ne želim se pogovarjati z nikomer iz moštva, ker bodo imeli razne izgovore v slogu bla, bla, bla... Tega ne želim poslušati,'' je bil besen Brazilec.