Nogometaši Kölna bodo v ponedeljek odpotovali na priprave v Velden ob Vrbskem jezeru. V odpravi ne bo Milivoja Novakoviča, ki še vedno okreva po poškodbi. Ker si je poškodoval živec v križu, ima bolečine v zadnji stegenski mišici. Tako v minulih dneh ni treniral s soigralci, ampak je je bil v rehabilitacijskem centru v Donaustaufu na Bavarskem.

Slovenski reprezentant se počuti vse bolje. Sprva je bilo predvideno, da bo s soigralci odpotoval na priprave, a je bivanje podaljšal, ker ga bo v ponedeljek pregledal zdravnik nemške teniške reprezentance, ki je ta konec tedna v Španiji, kjer članom izbran vrste pomaga v četrtfinalu Davisovega pokala. Tako se bo Novakovič soigralcem v letoviškem mestu, kjer ne manjka mest za zabavo, pridružil nekaj dni kasneje. ''Bolečina je podobna, kot bi me nekdo zabadal z nožem. Upam, da bom lahko igral že 24. julija na prijateljski tekmi z Bayernom,'' je povedal Novagol, ki se bori s časom. Köln bo prvo tekmo nemškega prvenstva v novi sezoni odigral osmega avgusta. ''Prepričan sem, da bom do prvega kroga nared,'' je dodal, medtem ko nihče ne zna natančno predvideti, kdaj naj bi dokončno okreval.

Kariero želi končati v Sloveniji

Novakovič večino dneva preživi na terapijah, utrgal pa si je tudi nekaj časa za odhod na Walhallo, zgradbo na hribu nad Donavo, kjer so spominske plošče pomembnih zgodovinskih osebnosti. Tam je v intervjuju za kölnski časnik Express med drugim dejal, da želi kariero zaključiti v Sloveniji. ''Moje sanje so igrati v ligi prvakov ali s slovensko reprezentanco na enem od dveh velikih turnirjev. Moja naslednja velika želja je, da bi v zadnji sezoni svoje kariere igral v Sloveniji, v moji domovini. Sem slovenski reprezentant, a nikoli nisem igral v slovenski ligi. Nikoli. Tako ne morem končati kariere. To je še zelo oddaljeno, vendar bom doma nekega dne zaključil krog svoje kariere,'' je povedal Milivoje Novakovič.

Razgovoril se je tudi o Christophu Daumu, ki je po koncu minule sezone zapustil Kozličke, in o novem trenerju Zvonimirju Soldu. ''Sedaj imamo pravega trenerja. Vzdušje je precej boljše. V naši ekipi je disciplina. V minuli sezoni ni bilo tako. Sedaj vladata disciplina in točnost,'' je rekel Ljubljančan.