Tudi zaradi uspehov na velikih tekmah. Lani v Hamersbachu v Nemčiji je bila Mateja Kosovelj četrta med članicami, njen brat Mitja pa osmi med člani, kar na prvenstvu s 300 udeleženci (največ štirje na državo v disciplini) iz 30 držav, kolikor se jih obeta letos, veliko velja. A varovanca očeta Edina Kosovelja sta to dosegla v disciplini gor-dol, ki se na prvenstvih izmenjuje s tekom navkreber.

Mitja bo v manj udarni disciplini vesel že uvrstitve med deseterico. Posebno še, ker je pot na planino Schlicker dokaj strma, v 10,7 kilometra je 1300 metrov višinske razlike. Za članice in mladince so prav na pobudo delegata WMRA Tomota Šarfa dvignili štartno mesto in tek speljali po drugi poti. Mateja bi glede na ugled sodila v ožji krog favoritinj, a je to sezono zaradi poškodbe izgubila zimski del priprav. Tako je v najboljši formi kolegica Lucija Krkoč, ki ima na EP lepe spomine s prvenstva v Pirenejih z zlato kolajno v mladinski konkurenci.

Prvenstvo bo nekaj posebnega za Igorja Šalamuna in Jožeta Čeha, ki jima bo to že 22 nastop v reprezentančnem dresu na SP ali EP.