Hribar se je odločil, da bo slovenska reprezentanca na bližnjih kvalifikacijah na Poljskem in na evropskem prvenstvu v Turčiji nastopila v močnejši postavi. Mlajši slovenski odbojkarji so na zadnjih dveh reprezentančnih akcijah dokazali, da so se sposobni kosati z močnimi ekipami. Tudi zadnji turnir – sredozemske igre v italijanski Pescari – je potrdil, da ima Slovenija nadarjeno generacijo odbojkarjev, na katero lahko resno računamo.

Reprezentanca se je kljub temu, da je bila pomlajena in da je imel selektor Gregor Hribar pri sestavi ekipe precejšnje težave zaradi poškodb, uvrstila v tretji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, na sredozemskih igrah pa osvojila bronasto kolajno, sploh prvo na velikih tekmovanjih v članski konkurenci.

Pred izbrano vrsto pa so novi izzivi in selektor Hribar je presodil, da je za uspehe potrebno nekoliko okrepiti reprezentanco z izkušenejšimi igralci. K sodelovanju je zato znova povabil Pleška, Čuturiča in Radoviča.

»Nastop na evropskem prvenstvu je naš glavni cilj v tem letu. Na prvenstvu želimo doseči prvo zmago, zato je naša dolžnost, da igramo z najboljšimi odbojkarji,« je odločitev pojasnil Gregor Hribar. Omenjeni igralci bodo vsekakor pomembni kamenčki v mozaiku slovenske izbrane vrste.

Reprezentanti bodo zdaj imeli nekaj počitka, znova pa se bodo zbrali 27. junija v Mariboru, tradicionalni bazi slovenske reprezentance. »Na pripravah se bo zbralo od 16 do 18 igralcev in upam, da bo do takrat čim več igralcev zdravih in da ne bomo imeli prevelikih težav s poškodbami. Dokončno sestavo ekipe za tretji krog kvalifikacij pa bomo določili po opravljenih prvih pripravljalnih tekmah proti Romuniji,« je še dodal Hribar.