Nagradni sklad tekmovanja bo 6000 evrov na kategorijo, prireditelji pa so poskrbeli za bogat spremljevalni program, ki naj bi skupaj z odbojkarji privabil veliko število gledalcev. Turnir naj bi postal tradicionalen, saj so organizatorji z vodilnimi možmi slovenske odbojke na mivki podpisali pogodbo do leta 2012. Večje mednarodne veljave letos še ne bo imel, drugače naj bi bilo v naslednjih letih.

"Časi za nove projekte sicer niso najboljši, toda stvari tečejo v pravi smeri. Rezultati zagnanega dela se že kažejo. Vsekakor si želimo še izboljšati status odbojke na mivki. V preteklosti smo imeli mnogo idej, a je vse ostalo na papirju. Trenutni tekmovalni uspehi pa so nas prisilili, da moramo še bolj zagristi. Sestaviti moramo projekt reorganizacije, v odbojki na mivki mora biti več delovnih teles, postaviti moramo nove pravilnike in statute po vzoru drugih zvez. To pa ne pomeni, da se bo odbojka odcepila od krovne organizacije," je dejal generalni sekretar OZS Igor Dolinšek.

Glavno vlogo pri napredku odbojke je prevzel direktor osrednjega turnirja Jure Jeraj s svojo ekipo, ki je poskrbela za dve novosti. "Turnirji so bili že prej, bili so dobro organizirani, toda ni bilo velikega interesa, da bi zadeva napredovala. Zdaj bo drugače. S sponzorji smo ugotovili, da se moramo osredotočiti na osrednji turnir, ki bo v vseh vidikih podoben evropskim. Želimo se naučiti organizirati mednarodni turnir, da bi v prihodnosti dobili tudi organizacijo tekmovanja višje mednarodne ravni. Veliko pozornosti smo posvetili infrastrukturi in lahko rečem, da bo letošnji osrednji dogodek na Ptuju pravi spektakel," je prvo novost opisal Jeraj.