Slovenska plavalka po osvojitvi naslova olimpijske podprvakinje v Pekingu preživlja težko leto. Celoten razvoj rezultatov malce spominja na leto 2006, ko je po finalu na svetovnem prvenstvu 2005 v Kanadi časovno zaostala za načrti, a plavalka pravi, da vzporednice ni možno potegniti. "Letos sem imela res veliko smole. Najprej sem zaradi poškodbe stopala izgubila tri mesece. Malo sem kriva tudi sama, saj nisem bila vajena na toliko suhe vadbe, zato nisem imela prave opore v čevljih. Kasneje, po prvenstvu NCAA, pa sem že dosegala zavidljivo formo, nato pa kar nekajkrat zbolela za 10, 14 dni."

Isakovićeva ob tem poudarja, da je bilo letošnje leto povsem drugačno od prejšnjih, ko se je posvečala le plavanju in šoli in tudi v tem vidi razlog za nekaj slabše nastope, glavni razlog pa je, da telesa po Pekingu ni dovolj spočila: "Prosta sem bila praktično le tri dni in še v teh sem imela neštete obveznosti po osvojeni medalji, nato pa sem odpotovala v ZDA, kjer sem takoj začela s treningi in prav zato mislim, da sem bila bolj občutljiva za bolezni kot pred tem. Sicer pa sem se tukaj morala navaditi tudi na samostojnost in del časa sem porabila za povsem gospodinjske aktivnosti, nakupe in podobnosti, s čimer se prej nisem ukvarjala. Nabralo se je nešteto dejavnikov."

Izidi letos še niso na ravni želenih in plavalka tega ne skriva, a kot pravi sama, razlogov, da bi kaj spreminjala, nima. Nekaj je bilo tudi že kritik na nov način dela na univerzi Berkeley, ki po mnenju nekaterih Sari ne ustreza, a sama to ostro zavrača. "Zelo sem zadovoljna z novim načinom dela. To ni razlog. Trenirala sem dobro in vložila veliko truda, a nabralo se je nešteto stvari in enostavno sem bila malce preobremenjena, imela sem poškodbe in bolezni. Ko sem bila najbolje pripravljena, sem zbolela in izidi se niso pokazali, a vem, da se bo ves trud prej ali slej povrnil in tudi če ne bom nastopila v Rimu, me čaka še nešteto priložnosti. Tudi stroki popolnoma zaupam, saj imamo tukaj strokovnjake za vsa področja in Berkeley tudi z drugimi plavalci dokazuje, da tam dobro strokovno dela."

Seveda je bilo v letošnjem načinu dela tudi veliko novosti. "Potrebujem le malce časa, da se na vse skupaj privadim in vem, da se bo trud pokazal. Vem, kaj pomeni dober trening, kaj so dobri izidi na treningih in nekateri so celo boljši kot v obdobju, ko sem bila pred Pekingom v najboljši formi. Zdaj se mora to potrditi le še na tekmi."

Isakovićeva upa, da se bo to zgodilo že na univerzijadi, saj si želi odpotovati na SP v Rim z dobro popotnico: "Če bo izid zelo slab, bom seveda premislila in morda nastop na svetovnem prvenstvu tudi odpovedala, saj mi tja ni treba, da bi si nabirala izkušnje."

Na dober izid pa upa tudi trener Miha Potočnik, ki je Isakovićevo pripeljal do srebrne olimpijske medalje: "Nekateri izidi so pokazali, da bi bila Sara tudi letos primerjalno lahko precej hitrejša, kot je to pokazala na treningih. Po mojem je v tem trenutku najpomembnejše, da ji ne obrnemo hrbta, ampak da jo pozitivno podpremo vsi skupaj. Sam pa mislim, da bo šlo vse zelo hitro v pozitivno smer prvič, ko bo spet dosegla kolikor toliko dober izid, za katerega je fizično že dovolj dobro pripravljena. Meni se zdi, da je pomembno, da bi na SP nastopila in lahko realno primerjala naslednjo sezono z letošnjo." Obenem je Potočnik priznal tudi, da malce vendarle obžaluje odhod Isakovićeve iz Radovljice: "Seveda ji želim tako osebne kot šolske in športne uspehe. Obenem pa bi si želel tudi kot trener vedeti, ali sva s Saro že dosegla vse ali pa bi lahko skupaj napravila še več."