Sedemindvajsetletni zvezni igralec je izstopil iz svojega avta in začel streljati, za enega izmed navijačev sta bila dva strela usodna. Po incidentu je član prve enajsterice Atletica (za petkratne državne prvake je igral tudi najbolj znani kolumbijski nogometaš vseh časov Carlos Valderrama) pobegnil, po pričevanju prič naj bi bil opit, a se je pozneje policiji predal.

V Kolumbiji je bilo že veliko incidentov, v katere so bili vpleteni nogometaši, ki pa so bili večinoma žrtve. Tako so po svetovnem prvenstvu leta 1994 v ZDA umorili reprezentančnega branilca Andreasa Escobarja, karizmatičnemu vratarju Reneju Higuiti so neznanci v hišo vrgli bombo, nekdanjega selektorja Hernana Daria Gomeza je morala po neuspehu na južnoameriškem prvenstvu leta 1997 varovati policija, saj je prejemal grožnje s smrtjo.

Doslej najbolj znani kolumbijski nogometni "revolveraš" pa je bil nekdanji reprezentant Faustino Asprilla (igral je tudi v Italiji in Angliji), ki je rad prijel pištolo in streljal, a nikoli nikogar ni poškodoval.