S časom 4:08,41 na 1500 m je zasedla četrto mesto, zmagala pa je domačinka Natalia Rodriguez (4:04,82). Prekmurko jutri čaka nastop na močnem mitingu v Lozani, kjer bo od Slovencev nastopila tudi Marija Šestak, v petek pa bo tekmovala na mitingu zlate lige v Rimu. "Dan pred tekmo sem se počutila izjemno slabo. Enkrat me je kuhalo, drugič me je mrazilo. Zbudila sem se povsem premočena. Če bi se počutila tako slabo kot dan pred tekmo, ne bi šla na štart. Zato sem z dosežkom zelo zadovoljna," je opisala Sonja Roman.

Junakinja vetrovnega mitinga v Madridu je bila Tatjana Lebedjeva. Rusinja je v troskoku prva v sezoni preskočila mejo 15 metrov (15,01), a njen dosežek ne bo priznan, ker je bil veter precej premočan (+ 4,5 m/s). V troskoku sta se izkazali še Rusinja Ana Pjatik (14,84 z dovoljenim vetrom) in Kazahstanka Olga Ripakova (14,69 m, + 3,7 m/s). Izjemno dolg je bil tudi moški skok v daljino, ki ga je dobil Avstralec Fabrice Lapierre (857 cm, veter + 3,6 m/s). Olimpijskega prvaka Irvinga Saladina (843 cm) je premagal tudi Južnoafričan Godfrey Khotso Mokoena, ki je z 850 cm dosegel afriški rekord.

Nemec Sebastian Bayer je zablestel marca na dvoranskem evropskem prvenstvu v Berlinu, kjer je senzacionalno popravil osebni rekord v skoku v daljino na 871 cm. Odtlej ga ni bilo veliko na spregled, konec tedna pa se je pojavil na nemškem prvenstvu v Ulmu, kjer je dokazal, da še zdaleč ni pozabil skakati. Dosežek 849 cm je namreč izjemen, za nemškim rekordom, ki ga ima v lasti Lutz Dombrowski (olimpijske igre 1980 v Moskvi), pa je Bayer zaostal le za pet cm. V Ulmu se je izkazala tudi Nemka Ariane Friedrich, ki je v skoku v višino preskočila 201 cm (v tretjem poskusu).

Po petkovem mitingu za zlato ligo v Oslu pa se je največ govorilo o Američanki Sanyi Richards. Atletinja na 400 m je namreč dosegla izjemen čas 49,23 in tekla najhitreje po letu 2006, ko je postavila tudi osebni rekord (48,70). "Nisem pričakovala, da bom tekla tako hitro. Na treningih mi je šlo dobro, a sva s trenerjem načrtovala čas med 49,6 in 49,7. Sprva nisem vedela za dosežek, ko pa so mi v mešani coni povedali, kako hitro sem tekla, sem bila precej presenečena," je pojasnila Sanya Richards. "Po takšnem času ni nobenega razloga, da Sanya ne bi v naslednjem mesecu tekla 48 sekund. Še naprej bova trdno garala, da bi bila Sanya le čimbolje pripravljena na svetovnem prvenstvu v Berlinu," pa je povedal trener Clyde Hart.

Po drugem atletskem mitingu za zlato ligo je v igri za milijon dolarjev vredno glavno nagrado še šest atletov, ki so dobili obe preizkušnji v svojih disciplinah. Poleg Sanye Richards še Jamajčanka Kerron Stewart na 100 m, Američanka Damu Cherry na 100 ovire, Rusinja Jelena Isinbajeva v skoku ob palici, Etiopijec Kenenisa Bekele na 3000 in 5000 m ter Finec Tero Pitkämäki v metu kopja, v katerem je vnovič na Norveškem premagal olimpijskega prvaka in domačina Andreasa Thorkildsna.