"Klical sem na meteorološko postajo v Ljubljano in so mi zagotovili, da bo v eni uri vsega konec. Upam, da so zadeli. Sreča v nesreči je, da je bila nevihta v poznem popoldanskem času in ne večernem terminu, ki bi lahko odpihnila miting," je uvodoma pojasnil Luka Steiner, sekretar 14. mednarodnega mitinga Velenje, ki je letos potekal ob dnevu rudarjev, na njem pa je sodelovalo 215 atletov iz 25 držav.

Vremenska napoved je zdržala, miting pa so namesto skakalci ob palici, ki so štart prestavili za uro in 45 minut, začele metalke kladiva. 17-letni biser slovenske atletike Barbara Špiler je znova pokazala, da se v mednarodni konkurenci dobro znajde, saj je z dosežkom 63,26 m zaostala le za Madžarko Divos. "Barbara ima zelo naporen urnik tekem, a velenjsko tekmo pač ne moremo izpustiti. V prihodnosti se bomo morali še bolj osredotočati na urnike," pravi Vladimir Kevo, trener, ki je vzgojil olimpijskega prvaka Primoža Kozmusa.

Na štadionu Ob jezeru se je zbralo okrog 2000 gledalcev, ki so s prisotnostjo dokazali, da se na atletiko spoznajo ter dali prireditvi še večjo težo. Bučnega aplavza so bili med mitingom deležni tudi velenjski nogometaši, ki so zmagali v Estoniji.