Plavalec kranjskega Merit je osvojil srebrno kolajno na 50 prsno. Tahiroviča, ki je tekmo sklenil z neuradnim slovenskim rekordom 27,27 sekunde, je za pet stotink ugnal Italijan Alessandro Terrin. Koprčan Matjaž Markič (27,39) je osvojil četrto mesto. Prsača Tahirovič in Markič sta vsak v svoji predtekmovalni skupini zmagala in se v finale uvrstila z drugim in tretjim časom.

Kolaričeva iz Spuhlje pri Ptuju pa je v finalu skoka v daljino osvojila bronasto medaljo (6,50 m). Slovenska rekorderka je zlato odličje, ki ga je osvojila Italijanka Tania Vicenzino (6,54 m) zgrešila za štiri centimetre, bron pa za tri (Turkinja Karin Melis Mey 6,53 m).

Slovenskemu teniškemu igralcu Tomislavu Ternarju se ni uspelo prebiti v polfinale. Osemnajstletnega igralca iz Beltinec je danes premagal tretjepostavljeni Italijan Matteo Marrai s 6:2 in 6:4: "V prvem nizu nisem našel svoje igre, predvsem na svoj začetni udarec ne. V drugem sem dvignil raven igre, zmanjšal število napak, na koncu pa so vendarle prevladale večje izkušnje italijanskega teniškega igralca. Kljub temu sem s svojimi predstavami v Pescari zadovoljen," je povedal Slovenec.