Nina Kolarič iz Spuhlje pri Ptuju je drugi dan atletskih tekmovanj na sredozemskih igrah v italijanski Pescari v finalu skoka v daljino osvojila bronasto medaljo (6,50 m). Slovenska rekorderka je zlato odličje, ki ga je osvojila Italijanka Tania Vicenzino (6,54 m) zgrešila za štiri centimetre, bron pa za tri (Turkinja Karin Melis Mey 6,53 m).

Rokomet: Slovenska reprezentanca končala na sedmem mestu

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na sredozemskih igrah v Pescari v tekmi za sedmo mesto premagala Italijo s 44:27 (19:11).

Slovenske rokometašice so na sredozemskem turnirju dosegle prvo zmago, po porazih s Črnogorkami, Francozinjami in Srbkinjami pa so v odločilni tekmi za sedmo mesto ugnale Italijanke, sicer tekmice v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bosta decembra prihodnje leto gostili Danska in Norveška.

Slovenska ženska reprezentanca je pred časom - ob 11. dnevu slovenskega rokometa v Ljubljani - visoko premagala zahodno sosedo, brez tekmovalnih stresov pa se je končal tudi današnji obračun v Chietiju, ki je približno 30 km oddaljen od Pescare. Slovenke so si že po prvem polčasu nabrale visoko zalogo osmih golov, ki so jo v nadaljevanju le še oplemenitile in prepričljivo slavile s sedemnajstimi goli prednosti.

Golf: Tim Gornik je zadržal odlično drugo mesto

Slovenski golfist Tim Gornik je tretji tekmovalni dan sredozemskih iger v Pescari končal na drugem mestu z dvema udarcema pod parom in v skupni razvrstitvi zadržal drugo mesto (-2). Ljubljančan ima pred četrtkovim finalnim nastopom lepe možnosti, da obogati slovensko bero odličij na letošnjih sredozemskih igrah.

Gornikov reprezentančni sotekmovalec Nejc Pogačar je današnjo tekmo končal na 25. mestu s sedmimi udarci nad parom, skupno pa je 20. (+18).

V posamični konkurenci se je s štirimi udarci pod parom na čelo prebil libijski golfist Rachid Akl, ki ima v skupni razvrstitvi udarec manj od Gornika. Na tretjem mestu je Francoz Nicolas Peyrichou, na četrtem pa Italijan Filippo Bergamaschi (oba -1).

V moški ekipni konkurenci je zlato odličje osvojila Francija (-3), srebrno Italija (-2), bronasto Turčija (-1), Slovenija pa je sredozemski turnir končala na petem mestu (+16).

Slovenki Tajda Šarkanj in Urša Orehek sta tretji tekmovalni dan končali z identičnim izidom - petimi udarci nad parom. V skupni razvrstitvi je izid bolj koristil Orehkovi, ki se je z osemnajstimi udarci nad parom uvrstila takoj za svojo reprezentančno kolegico, ki je s šestimi udarci manj na desetem mestu.

Jadralci "ekspresno" v zalivu Turistico

Jadralci so danes na sredozemskih igrah v Pescari v zalivu Turistico opravili zgolj en plov, pa še ta je bil skrajšan. Nik Pletikos je v laserju osvojil 11. mesto, skupno je eno mesto izgubil in je sedmi. Drugi slovenski predstavnik v laserju Jernej Markič je bil tokrat 14., skupno je 17. V najboljšem položaju je še vedno Ciprčan Pavlos Kontides.

Moški dvosed 470 s Sebastianom Prinčičem in Mitjo Mikulinom, kjer sta v vodstvu Francoza Pierre Leboucher in Vincent Garos, je danes vknjižil osmo mesto, skupno je sedmi, ženski 470 s Tino Mrak in Veroniko Macarol pa je bil zadnji, deveti, kjer je tudi skupno. V vodstvu sta še vedno Italijanki Giulia Conti in Giovanna Micol.

"Opravili smo z enim samim plovom, pa še ta je bil skrajšan. Vetra ni bilo skoraj nič, po čakanju pa so nas le poslali na polje, se mi zdi, da precej na silo. V takih spremenljivih pogojih je bilo težko jadrati, podobno pa naj bi bilo tudi jutri," je po regati povedal trener Klavdij Pletikos.

Odbojka na mivki: Sestri Fabjan klonili v četrtfinalu

Slovenski odbojkarici na mivki Erika in Simona Fabjan sta na sredozemskih igrah v Pescari izgubili četrtfinalno tekmo s francoskim parom Justine Astruc - Celine Gemise-Fareau z 1:2 (-14, 12, -15) in se bosta v drevišnjem obračunu za razvrstitev od 5. do 8. mesta pomerili s turško kombinacijo Zulfiye Gundogdu - Bahanur Sahin.

Tenis: Tomislavu Ternarju se ni uspelo prebiti v polfinale

Slovenskemu teniškemu igralcu Tomislavu Ternarju se na sredozemskih igrah v Pescari ni uspelo prebiti v polfinale. Osemnajstletnega igralca iz Beltincev je danes premagal tretjepostavljeni Italijan Matteo Marrai s 6:2 in 6:4. Že v prvem krogu v nedeljo je nastope na SI končal drugi slovenski predstavnik Blaž Rola.

Razlika med Ternarjem in Marraijem na teniški lestvici ATP znaša 720 mest, a tega na igrišču v neposredni bližini osrednjega štadiona v Pescari ni bilo zaznati. Mladi slovenski igralec je po dvoboju priznal, da je bila razlika predvsem psihološke narave.

"V prvem nizu nisem našel svoje igre, predvsem na svoj začetni udarec ne. V drugem sem dvignil raven igre, zmanjšal število napak, na koncu pa so vendarle prevladale večje izkušnje italijanskega teniškega igralca. Kljub temu sem s svojimi predstavami v Pescari zadovoljen, dosegel sem uvrstitev, ki je glede na pot, ki sem jo moral prehoditi, nad mojimi pričakovanji," je po četrtfinalnem obračunu dejal Ternar.

Za Ternarja je bila v prvem nizu usodna šesta igra, ko je izgubil svoj servis, napako pa je ponovil v osmi igri, tako da je Italijan prvi niz dobil s 6:2. V drugem nizu je bila za Ternarja vnovič usodna šesta igra: pri zaostanku s 15:40 si je najprej - s tremi zaporednimi asi - priigral prednost, v nadaljevanju pa je vendarle izgubil svoj servis. V naslednji igri je Italijanu vrnil milo za drago in izenačil na 4:4, v deseti igri pa je Italijan - na začetni udarec slovenskega igralca - izkoristil drugo zaključno žogo in po uri in 15 minut dolgem dvoboju slavil s 6:2 in 6:4.

Mnogoboj: Slovenski telovadki končali med deseterico

Slovenski telovadki Saša Golob in Ivana Kamnikar, ki sta se v kvalifikacijah sredozemskih iger v Pescari uvrstili v finale kraljevske discipline mnogoboja, sta danes obe tekmovanje končali med deseterico. Kamnikarjeva je bila osma (51 točk), Golobova pa mesto za njo (50,95). Zmagala je Francozinja Youna Dufournet (56,95).

"Zelo sem vesel in zadovoljen s predstavami obeh mladih telovadk. Dobro jima je šlo. Saša je v bistvu celoten program izpeljala brez večje napake, res pa je, da je precej nižala izhodiščne ocene sestav in ji ni uspelo prikazati vsega, kar zna. Nekoliko mi je žal le za njen nastop na dvovišinski bradlji, ki se ji ni povsem posrečil, saj na tem orodju zmore veliko več. A nič ne de, dejstvo je, da je dekle naredilo velik korak naprej na velikih tekmovanjih, kar je zelo spodbudno," je nastope 17-letne Golobove, telovadke ŠD GIB Šiška, ocenil vodja ekipe in trener, Mitija P. Samardžija.

"Super pa je nastopila tudi Ivana; sicer je med nastopom na gredi padla z orodja, a ostalo je dobro izpeljala. Zelo dobro je telovadila in pokazala, kaj zna," je bil z nastopi 15-letne Kamnikarjeve zadovoljen Samardžija.

"Res sem vesel, saj smo danes finale mnogoboja odtelovadili bolj kot pripravo za finalne nastope na posameznih orodjih, a sta se telovadki zelo izkazali. Še posebej me je presenetila Ivana," je v pogovoru za STA še dodal vodja ekipe.

Obe slovenski telovadki bosta namreč ob Adeli Šajn in Tjaši Kysselef nastopili tudi v finalih na posameznih orodjih. V četrtek se bo v finalu na preskoku nastopila Kysselefova, na bradlji pa Golobova, dan pozneje pa finali čakajo še Kamnikarjevo in Golobovo na gredi ter Šajnovo na parterju. V primeru dobrih nastopov se mladi slovenski ekipi morda nasmiha tudi kakšna kolajna.

Svetovni rekord Wildeboerja na 100 hrbtno

Španski plavalec Aschwim Wildeboer Faber je na sredozemskih igrah v italijanski Pescari dosegel nov svetovni rekord na 100 m hrbtno. Kot prvi član španske mešane štafete je nastop na tej razdalji končal v 52,38 sekunde in za 16 stotink izboljšal svetovni rekord Američana Aarona Peirsola, dosežen na lanskih olimpijskih igrah v Pekingu.

Že na posamični tekmi v torek je 23-letni Španec opozoril na dobro formo in dosegel evropski rekord.