Mlekarna Krepko iz Laz pri Logatcu je s svojim edinstvenim tradicionalnim kefirjem krepko iz pravih kefirnih zrn na mednarodnem ocenjevanju okusov hrane in pijače, ki ga v Bruslju vsako leto organizira Mednarodni inštitut za kakovost okusov iTQi (vodilno neodvisno združenje kuharjev in somelierjev z vsega sveta, ki združuje kar 140 članov iz 41 držav), dosegla enkraten uspeh. Z najvišjo oceno za kakovost - kar tremi zvezdicami - so se uvrstili med najbolj elitne proizvajalce hrane in pijače na svetu.

Vsak izdelek se v svoji kategoriji ocenjuje po principu tako imenovane 'slepe degustacije', kar pomeni, da tako embalaža kakor proizvajalec izdelka žiriji nista znani. O nagradi odločajo tako imenovani organoleptični kriteriji, kjer se ocenjujejo vonj, tekstura, okus in pookus izdelka.

Letos je stroga žirija med 796 prijavljenimi izdelki iz 75 držav z najvišjimi priznanji nagradila le 69 izdelkov.

"V Mlekarni Krepko, ki je v lasti družinskega podjetja Kele & Kele d.o.o., smo izjemno ponosni na priznanje in nagrado našemu izdelku, v katerega smo verjeli vse od ideje o proizvodnji tega čudovitega napitka do končnega izdelka z izjemnim okusom. Nagrada je tudi potrdilo našemu družinskemu podjetju, da smo na pravi poti in da usmeritve, ki smo si jih zadali, pomenijo veliko oziroma vedno več," pove Sandra Turnšek, predstavnica Mlekarne Krepko.